Vanaf mijn achtste draag ik een bril. Toen ik zestien werd mocht ik lenzen. Dat vond ik super, ben namelijk nooit echt vriendjes geweest met mijn bril. Mijn sterkte (of zwakte eigenlijk ;-)) is al jaren stabiel met links -4.75 en rechts -5.5, plus een flinke cilinder aan beide ogen.

Een jaar of tien geleden hoorde ik er voor het eerst over; je ogen laten laseren zodat je geen bril of lenzen meer nodig zou hebben. Sounded like magic!

ogen-laten-laseren-150x150
In mijn omgeving waren toen verschillende mensen die hun ogen hebben laten laseren. Stuk voor stuk waren ze erg tevreden, ook na een jaar (en nu nog trouwens) was er geen verschil opgetreden in hun perfecte zicht. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en ging naar een oogarts in Geleen. Om een lang verhaal kort te maken konden zij mijn ogen op dat moment maar tot -2 corrigeren omdat mijn hoornvlies niet dik genoeg was. Ik zou dan nog een bril of lezen nodig hebben, dus het was voor mij ‘jammer, maar helaas’.

Nu wees mijn zus me laatst op Optical Express in Eindhoven. Een collega van haar had haar ogen daar ook laten laseren; van -10 (ook met cilinder) tot 0! Ik was meteen weer enthousiast. Misschien zijn de technieken in tien jaar tijd zodanig verbeterd dat ze mij nu ook kunnen ‘helpen’? Ik heb contact gezocht met Optical Express en een afspraak gemaakt.

Aanstaande zaterdag zal het duidelijk worden. Ik draag nu een week mijn bril, zodat mijn hoornvlies als het ware kan ‘uitbuiken’ tot de normale bolling. Ik draag harde lenzen en die beïnvloeden die bolling. Tien jaar geleden heb ik zes (!) weken met een bril moeten rondlopen, dus één week valt erg mee. Een onderzoek van twee uur gaat uitwijzen of mijn ogen nu wel tot 0 gecorrigeerd kunnen worden.

Fingers crossed!

Zou jij je ogen willen laten laseren?