Makeup Academy is een Brits merk dat vindt dat make-up van goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn. De budgetproducten zijn niet in Nederlandse winkels te koop, maar je kunt ze wel bestellen in hun webshop. Ik heb het Undressed palette besteld, mede vanwege het feit dat dit palette een dupe zou zijn van het Urban Decay Naked palette. Ik was dus erg benieuwd! Het Naked palette kost in de winkel zo’n € 47 en dit Undressed palette heeft me £ 3 gekost, plus £ 4,95 aan verzendkosten. Bij elkaar nog geen € 10, dus de moeite waard om eens uit te proberen.

MUA Undressed palette

MUA Undressed palette

Het palette is van zwart plastic, met een transparante voorkant. Er zitten 12 oogschaduws in, plus een sponsapplicator. De verpakking ziet er een beetje goedkoop uit, maar dat is het palette natuurlijk ook. Aan de achterkant staat een soort plattegrondje van de kleuren. Ze hebben helaas geen namen, alleen een nummer. Verder bevat de achterkant een ‘mini masterclass’ met een voorbeeld van hoe je de kleuren zou kunnen gebruiken. De ingrediënten staan ook vermeld. In totaal bevat dit palette 9,6 gram aan product.

Achterkant Undressed palette

Achterkant Undressed palette

Deze kleuren zitten erin. Ik heb ze voor het gemak in de foto genummerd.

Close up Undressed

close up

En hier de swatches. Ik heb van iedere kleur een veegje op mijn arm gezet.

Swatch rij 1 Undressed

In de eerste rij zitten de lichte kleuren. Nummer 3 valt helemaal weg tegen de kleur van mijn arm, maar geeft wel pigment af. Ze korrelen een beetje, maar ik verwacht dat je er toch wel goed mee zult kunnen werken.

Swatch rij 2 Undressed

De donkere kleuren

In de tweede rij zitten de donkerdere kleuren en het pigment van alle kleuren is goed. Als de kleuren niet zo goed te zien zijn op de foto ligt dat aan mijn fotografiekwaliteiten.

Ik vind het Undressed palette van MUA in ieder geval veelbelovend. Misschien zet ik binnenkort nog een look online.

Wat vind jij van de kleuren in dit budget palette? Heb je het Urban Decay Naked palette al eens gebruikt?