Mijn zus belde laatst of ik het leuk zou vinden om naar een kralenworkshop te gaan. Zo’n avondje met een aantal vlijtige dames die dan allerlei mooie sieraden proberen te fabriceren. Je kent het waarschijnlijk wel.

“Natuurlijk!”, zei ik. Altijd gezellig, toch? Het was via socialdeal.nl, voor de helft van de normale prijs van 10 euro. Het evenement vond gisteravond plaats bij Jetske Kralen in Sittard.
Kralen

Wij waren met zijn vieren in een groep van twaalf dames. De eigenaresse Nancy Jetten begon met de uitleg. Het basismateriaal zoals staaldraad, ringetjes, slotjes en andere onderdelen waarvan ik de naam alweer ben vergeten, was bij de workshop inbegrepen. De verwerkte kralen moest je naderhand wel afrekenen. Nancy liet een aantal voorbeelden zien en vertelde hoe je de verschillende modellen zou moeten maken.

Mijn keuze viel op een soort wikkelarmband uit verschillende onderdelen. Na de uitleg mochten we zelf op zoek gaan naar de kralen die we wilden gebruiken. Daar begon ook het probleem van de avond; KEUZESTRESS! Jeetje, zóveel kleuren en kralen van zóveel materialen. Het was lastig kiezen.

Kralen

Ik heb twee keer opnieuw kralen verzameld. Van de eerste set die ik had uitgezocht waren er niet genoeg kralen meer over (heb ik weer hè). Toen weer die laden en potjes ingedoken om andere mooie exemplaren te vinden. Uiteindelijk was ik tevreden en kon ik alles aan elkaar rijgen en ‘monteren’. Het was een beetje priegelwerk, maar ontzettend leuk om te doen. Het resultaat kun je hieronder bekijken. Ben er best trots op.

resultaat

Het resultaat!

De begeleiding door Nancy en haar collega Helma was heel vriendelijk, ze hielpen iedereen. Ik persoonlijk vond de groep net een beetje te groot, waardoor je meestal even moest wachten voor je verder geholpen werd.

Al met al een aanrader! Leuk om iemand cadeau te doen, of als uitje met een groepje vriendinnen. Houdt ook sites zoals wowdeal.nl en socialdeal.nl in de gaten, want daar zijn regelmatig aanbiedingen te vinden.

Oh ja, waarschijnlijk interessant om te vermelden; de armband kostte bij elkaar zo’n 20 euro schat ik. Kan de precieze prijs niet achterhalen omdat ik ook nog wat andere dingetjes heb gekocht.

Vind jij het ook leuk om dit soort creatieve workshops te volgen?