Voor mijn haar gebruik ik al best lang dezelfde producten van I.C.O.N. en Chi. Het zijn best prijzige producten, maar ik doe er lang mee. Ik merk dat ze echt wat doen voor mijn haar; het is handelbaar en ik hoef er niet al te veel mee te doen qua föhnen. Mijn haar heeft van nature best veel slag. Ik heb een hele tijd na iedere wasbeurt de stijltang gebruikt, maar tegenwoordig laat ik ook regelmatig de natuurlijke slag zitten.

De verzameling

Wassen

Ik gebruik de shampoo en conditioner uit de I.C.O.N. India lijn. Dit zegt I.C.O.N. zelf hierover:

India from I.C.O.N. captures the essence of health and tranquility inside a product line that incorporates ancient practices with the restorative oils of Moringa and Argan. The women of India use these oils to heal. I.C.O.N. uses them for hair-yurvedic benefits to transform hair from dull & lifeless to silky, manageable and full of shine with an Amber fragrance.
I.C.O.N. India shampoo en conditioner

I.C.O.N. India shampoo en conditioner

De producten ruiken heerlijk, een zachte, zoetige geur. Ik gebruik 2 pompjes van de shampoo. Die masseer ik in het haar, vooral op de hoofdhuid. Bij het uitspoelen voel je dat je haar erg stug wordt. Dat vind ik persoonlijk niet zo’n fijn gevoel, maar dat los ik snel op door de conditioner te gebruiken. Daarvan neem ik ook 2 pompjes. Ik masseer de conditioner in de lengte van het haar, vanaf mijn oren omlaag. Daarna wrijf ik wat aan mijn handen hangt nog even over de bovenkant van mijn hoofd. Conditioner moet je niet in je hoofdhuid masseren, daar wordt  je haar alleen maar sneller vet van. Ik ga dan verder met mijn doucheritueel en laat de conditioner nog even intrekken. Daarna goed uitspoelen!

Verzorgen

Na het wassen draai ik mijn haar in een handdoek en laat dat zo even drogen. Daarna kam ik het door met een grove kam en gebruik ik de volgende 2 producten: Chi Silk Infusion en I.C.O.N. Mesh Styling Cream. Dit zegt Chi over de Silk Infusion:

SilkInfusion

Chi Silk Infusion

CHI Silk Infusion is een leave-in treatment gemaakt van alcoholvrije zijde, tarwe en soja proteïnen. Dit is een ultieme verzorging voor ieder haartype en kan zowel op nat als op droog haar worden gebruikt. De zijde trekt in je haar maar geeft ook een beschermend laagje rondom het haar, dit zorgt voor optimale glans en bescherming. Ideaal in gebruik samen met een Chi Fohn of Chi tang of ander keramische tools.

Ik doe een paar druppels in mijn hand en wrijf dat voorzichtig in de punten van mijn haar.

Na Silk Infusion gebruik ik de Mesh. Dit zegt I.C.O.N. over de Mesh Styling Cream:

IconMesh

Icon Mesh Styling Cream

Catches the hair in a blanket of moist control, with supple, bouncy, touchable curls defined. Create structured flexibility with this styling hybrid. Active ingredients are Shea Butter and  Babassu Seed Oil.

Het ziet eruit als een lila crème en de geur doet denken aan de India producten. Ik doe ongeveer een hoeveelheid ter grootte van een kleine euro in mijn hand. Ik masseer de crème in de lengte van het haar, vanaf mijn oren omlaag. Ik kam het haar nog een keer door en laat het aan de lucht drogen.

Stylen

Als je de stijltang gaat gebruiken moet je je haar eigenlijk altijd beschermen met een zogenaamde heat protector. Ik gebruik de Chi 44 Iron Guard. Dit zegt Chi over de 44 Iron Guard:

Chi Iron Guard

Chi Iron Guard

Thermal Protecting Spray bevat ceramische bestanddelen die zorgen voor superieure bescherming van binnenuit en tegen schadelijke invloeden van styling tools. Met Farouk CHI 44 Iron Guard blijft het haar zijdezacht, glanzend en langer in model. De speciale samenstelling geeft geen build-up en verzwaart het haar niet.

Ik begin onderaan, aan de achterkant van mijn hoofd en werk in lagen omhoog. Bij iedere nieuwe laag sproei ik een beetje Iron Guard op mijn haar voordat ik de stijltang erop zet. Werkt super! Beschermt het haar goed en ruikt ook lekker.

Alternatieven

Als mijn I.C.O.N. shampoo op is gebruik ik ook wel eens andere shampoo die ik dan combineer met Chi Keratin Mist. Dat is een leave-in conditioner. Dit zegt Chi over de Keratin Mist:
keratinmist_

CHI keratine Mist is een leave-in conditioning spray die keratine bevat, dit is een van de bouwstoffen van je haar. Dit maakt je haar sterk en veerkrachtig, en zorgt voor een mooie glans. De spray zorgt ervoor dat het haar handelbaar wordt en dat poreus haar wordt geëgaliseerd.

Aan dit product hoef ik verder niet veel woorden vuil te maken. Het werkt sneller dan een gewone conditioner doordat je het niet hoeft uit te spoelen, maar het heeft hetzelfde effect. Je haar voelt lekker zacht en het is makkelijk doorkambaar. Heel fijn!

Met het laatste product in dit artikel heb ik een beetje een haat/liefde verhouding. Het is de Uniq One All In One Hair Treatment. Dit zegt Uniq One over dit product:

 • Herstelt droog en beschadigd haar
 • Glans en pluisbeheersing
 • Bescherming tegen hitte
 • Zachtheid en gladheid
 • Beschermt de haarkleur met UV-A en UV-B filters
 • Vereenvoudigt borstelen en straighten of steilen van je haar
 • Ontwart je haar
 • Duurzame haarstyling
 • Voorkomt gespleten haarpunten
 • Geeft meer volume en body

Uniq One All In One Hair Treatment

Dat zijn nogal wat claims he? Misschien vraag je je nu waarom ik hier een haat/liefde verhouding mee heb? Nou, dat zit ‘m in de dosering. Ik sproeit dit product op mijn handdoekdroge haar, maar ik gebruik al snel te veel. En dan wordt het haar zwaar en ook best snel weer vet. Eigenlijk jammer, want het doet wel veel voor de slag in mijn haar en het geeft ook veel volume. Doordat ik de dosering nog niet goed doorheb gebruik ik het niet vaak. Misschien moet ik toch maar eens wat vaker naar dit product grijpen, want het doet wel wat het zegt!

Deze producten zijn te koop bij geselecteerde salons zoals Cuts and Curls Hairstyling in Amsterdam en Leny’s Hairstyling in Born. Woon je niet in de buurt van deze salons dan kun je de Chi producten ook bestellen via johnbeerens.com

Adviesprijzen:

 • I.C.O.N. Mesh Styling Cream € 25,30
 • I.C.O.N. India Shampoo € 21,30
 • I.C.O.N. India Conditioner € 25,30
 • Uniq One All In One Hair Treatment € 15,50
 • Chi Silk Infusion € 22,80
 • Chi 44 Iron Guard € 18,00
 • Chi Keratin Mist € 18,60

Ken jij deze producten en/of gebruik je ze ook?