Op internet zag ik berichten dat er weer nieuwe Limited Edition (LE) palettes in de ‘Big City Life’-lijn van Catrice zouden uitkomen. Deze zouden niet op de Nederlandse markt te koop zijn, maar wel in Duitsland. Nu woon ik 5 minuten van de Duitse grens af, dus het duurde dan ook niet lang voordat ik ze bij de DM drogist spotte. Van de drie palettes in de lijn hadden ze er nog maar twee op voorraad. Ik kon niet kiezen, dus heb ik ze allebei maar meegenomen.

 

Ik heb ‘The San Francisco Collection’ en ‘The Shanghai Collection’. Ze zijn gemaakt van stevig karton en hebben een deksel dat sluit met een magneetje. Niks mis mee dus. Ieder palette bevat 6 kleuren oogschaduw, 2 blushes, een klein zwart oogpotlood en een applicator. Alle kleurtjes hebben een naam gekregen.

The Shanghai Collection

Dit palette bevat een aantal aardetinten. De oogschaduws zijn best wel korrelig, dus je moet je kwast goed aftikken voor je de oogschaduw aanbrengt. De pigmentatie is niet geweldig, maar je kunt de kleuren wel goed opbouwen. Zoals je ziet is er bij het verwijderen van de beschermfolie helaas al een deukje gekomen in Oriental Pearl Tower.

Catrice Big City Life ‘The Shanghai Collection’

Yu Garden en Nanjing Road zijn mat en de andere kleuren zijn een beetje shimmery. De blushkleurtjes in dit palette vind ik niet echt geweldig.

Ik heb dit palette al een aantal keren gebruikt. Ook het potloodje heb ik getest en goedgekeurd. Alles bij elkaar vind ik deze toch wel fijn. Ook handig als je een weekendje weg gaat of zo, heb je meteen alles bij de hand.

The San Francisco Collection

Dit palette bevat ook een paar bruintinten, aangevuld met een petrol tint en een grijze tint. Net als bij het andere palette zijn ook deze oogschaduws erg korrelig, maar kun je er leuke looks mee maken.

Coit Tower en Sfmoma zijn vrij slecht gepigmenteerd en daarbij vallen ze bijna compleet weg tegen mijn huidskleur. Transamerica Pyramid is wel heel mooi te gebruiken als highlighter. De blushes in dit palette zijn aardig, maar niet geweldig.

Samenvatting

Ik vind het twee aardige palettes. De kwaliteit van de oogschaduws is niet geweldig, waardoor je goede kwasten moet gebruiken om er een mooie look mee te kunnen maken. Gebruik zeker ook eerst een oogschaduwprimer, daarop werken de kleuren al een stuk beter. Alle swatchs zijn gemaakt op mijn arm, zonder primer.

Prijs en verkrijgbaarheid

Catrice is normaal gesproken verkrijgbaar bij alle filialen van o.a. Kruidvat en Trekpleister. Deze limited edition is echter niet in Nederland op de markt gebracht. Deze palettes heb ik dus gekocht bij de Duitse DM drogist. De palettes kosten ieder € 7,49.

Wat vind jij van deze palettes?