Vanaf zaterdag 1 december kunnen we weer kijken naar ‘Kerst met Linus’!

Een paar jaar geleden zat ik op een ochtend in december met mijn ontbijt voor de tv, naar het RTL Ontbijtnieuws te kijken. Tijdens de reclame zapte ik naar het journaal en toen stuitte ik op deze superleuke kinderserie.


Deze van oorsprong Noorse serie telt 24 afleveringen en kan worden ingezet als een soort van
adventskalender. Elke aflevering is een dag uit het leven van Linus en zijn vriendjes op weg naar eerste kerstdag en werd voor Nederland speciaal nagesynchroniseerd.

Elke dag mag de 8-jarige Linus, uit het Noorse dorpje Svingen een vakje van de adventskalender openmaken. Hij doet dit samen met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morten, Burre, Atif en zijn jongere zusje Klara, en ze kunnen haast niet wachten totdat alle vakjes open zijn. Sneeuwpret, kerstliedjes en de kleine belangrijke dingen die in het leven van Linus aan bod komen maken deze serie tot een echt warm kerstavontuur. Bron: http://www.kindertv.net.

Ok, echt een kinderserie dus, maar ook volwassenen mogen ‘m leuk vinden hoor! Ik heb toen in ieder geval iedere dag met veel plezier gekeken naar Linus en zijn vriendjes en hun gekke ouders. De serie wordt vanaf 1 december iedere dag rond 7:20 uur uitgezonden op Nederland 3. De afleveringen duren zo’n 25 minuutjes. Je kunt de serie ook bij bol.com bestellen voor € 15,99.

In Zweden komt ieder jaar een andere serie als ‘julkalender’ op tv. Dit jaar is het: Mysteriet på Greveholm – grevens återkomst (vert.: Het mysterie op Greveholm – de terugkeer van de graaf). Je kunt die bekijken via SVT Play (de Zweedse Uitzending Gemist). Dit soort kinderseries zijn ideaal als je Zweeds wil leren.

Kende jij ‘Kerst met Linus’ al, of een andere ‘julkalender’?