Voor mijn verjaardag heb ik twee nagellakjes van Essie gekregen. Ze komen uit de Stylenomics collectie van najaar 2012.

swatches

Die collectie bestaat uit 6 kleuren en ik heb er daar 2 van:

  • Stylenomics; donkergroen, lijkt soms bijna zwart
  • Don’t Sweater It; bruin/taupe

Voor diegenen die het merk Essie nog niet kennen; het is een Amerikaans merk dat voorheen alleen via nagelsalons beschikbaar was. Maar sinds dit jaar bieden ze ook een drogisterij-assortiment, te koop bij de Etos en de DA. Er zijn zo’n 70 kleuren beschikbaar, maar niet iedere drogist heeft een even groot display. Daarnaast biedt het merk ook een aantal verzorgende producten voor normale, gezonde nagels, voor zachte, zwakke nagels en voor droge, broze nagels.

Essie staat bekend om de goede kwaliteit van de lak, maar vooral ook om de grappige namen die ze aan hun kleuren geven. De andere 4 kleuren uit deze collectie heten bijvoorbeeld Head Mistress, Miss Fancypants, Recessionista en Skirting the Issue. Uit de zomercollectie heb ik zelf nog een aparte (licht)groene kleur die Mojito Madness heet.

Beide lakjes dekken goed, maar zijn toch het mooist met 2 lagen. Ik heb foto’s voor jullie gemaakt en ik moet zeggen, foto’s maken van nagellakswatches is nog best moeilijk! Ik hoop dat ik jullie hiermee een idee kan geven van hoe de kleuren ‘plakken’ op nagels.

Stylenomics

Stylenomics

groen_1

 

bruin_2

Don’t Sweater It

 

 

 

bruin_3

Don’t Sweater It is een kleur die ik heel veel zal dragen. Ik heb ook al een paar nagellakjes die er wel op lijken. Aan Stylenomics moest ik even wennen omdat die zo donker is, maar dat diepgroene is toch wel erg mooi!

Wat vind jij van deze kleuren?

ondertekening