Zit je ook wel eens doelloos te surfen op het internet? Soms kom je dan pareltjes tegen. Sites waar je meteen een paar uur kwijt bent. Vandaag heb ik voor jullie een paar sites die ik de afgelopen weken ontdekt heb. Ik deel ze graag met jullie.

A Beautiful Mess

De eerste is het blog ‘A Beautiful Mess’. De dames Elsie en Emma schrijven ontzettend leuk over crafts (noem het maar knutselen of fröbelen), fotografie, recepten, decoratie, mode en beauty.

a beautiful mess

Een leuke DIY vind ik zelf dit tijdschriftenrek.

Bron: www.abeautifulmess.com

Heel eenvoudig te maken, als je het hout bij de bouwmarkt op maat laat zagen hoef je qua gereedschap alleen nog de boormachine te gebruiken. Je vindt de beschrijving hier. Qua fotografie heb ik ook al een aantal handige tips gevonden, bijvoorbeeld voor het maken van foto’s binnenshuis en het maken van foto’s van je huisdier.

Reddit

reddit_logoReddit heb ik ontdekt via mijn vriend. Je kunt het niet echt vergelijken met andere sites en ik vind het vrij origineel. Je hebt alleen een account nodig als je iets wil posten. Je kunt dus ongestoord rondneuzen, dat vind ik wel fijn. Tegenwoordig moet je bij veel van dat soort social media platforms eerst je gegevens invoeren voordat je ook maar iets kunt zien. Nu ik er nog eens over nadenk heeft het wel wat weg van Twitter. Je gooit je mening, gevoelens, ideeën de wereld in en iedereen kan het lezen. Je kunt ook vragen stellen die anderen kunnen beantwoorden. Het volgen van discussies is op Twitter best lastig, maar op Reddit vind je alles in een post bij elkaar. Veel handiger eigenlijk.

Reddit zelf zegt: reddit is a source for what’s new and popular on the web. Users like you provide all of the content and decide, through voting, what’s good (aupmod) and what’s junk (adownmod). Links that receive community approval bubble up towards #1, so the front page is constantly in motion and (hopefully) filled with fresh, interesting links.

Op Reddit vind je veel gekke foto’s en video’s en hilarische commentaren daarop. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook een groep die TIL heet. TIL staat voor ’today i learned’; vandaag ben ik te weten gekomen dat…

Reddit is ook een goede bron van kattenfoto’s :-). Deze lijkt trouwens erg op onze eigen kat Luna.

Someone finally got tired of trying to climb the tree...

Someone finally got tired of trying to climb the tree…

Pinterest

Pinterest ken ik al wat langer, maar de laatste tijd bezoek ik de site vaak om inspiratie op te doen. Het is visueel gericht, dus veel foto’s en tekeningen. Je kunt zelf prikborden maken en die in categorieën indelen. Je kunt zelf foto’s of artikels delen, maar je kunt ook ‘pins’ van anderen aan jouw prikborden toevoegen. Ik heb zelf nog bijna niks gepost, maar wel al een hoop ge-‘repinned’ aan mijn prikborden. Ik heb er een aantal lettertypes vandaan gehaald, maar ook ideetjes voor zelfmaakdingen. Vanuit de afbeeldingen kun je meestal doorklikken naar blogs waar je de uitleg vindt.

pinterestGisteren vond ik op Pinterest een pin genaamd ’40 ways to do shoulder-lenght hair’. Daar werd ik nieuwsgierig van! Op Kate’s thesmallthingsblog vind je dus 40 tutorials (met filmpjes) voor als je je haar op schouderlengte hebt. Ik heb vanochtend meteen een tutorial uitgeprobeerd. De linker- en de middenfoto komen van Kate, de rechter is een foto van mijn hoofd. Ik heb die vanochtend met mijn iPhone gemaakt. Mijn haar is een stuk donkerder, dus je ziet het niet zo goed op foto, maar het was eigenlijk goed gelukt. I was happy with it!

40 ways

Ben jij nog juweeltjes van sites tegengekomen die je met ons wil delen?

ondertekening