Lady Speed Stick deodorant; op allerlei beautyblogs las ik enthousiaste reviews over deze Amerikaanse deodorant, dus toen een familielid afgelopen zomer naar de V.S. op vakantie ging vroeg ik of hij mij zo’n wonderdeo wilden meenemen. Lady Speed Stick zal bij veel van mijn lezers niet bekend zijn, want hij is in Nederland (bijna) niet verkrijgbaar. Ik heb ‘m nu een aantal maanden gebruikt, dus tijd voor een review.

Review Lady Speed Stick deodorant - debbieschrijft.nl

Stick

Ik heb er twee gekregen; één in stickvorm en één in gelvorm. De gelvariant heb ik nog niet gebruikt. De geteste deodorant is dus een stick. Ik had tot nu toe alleen nog deodorant als roller of spray gebruikt, dus een stick was sowieso nieuw voor mij. De Lady Speed Stick komt in een aantal lijnen: Stainguard (tegen gele vlekken in je kleding), 24/7 protection, Invisible dry (geen witte waas op je oksel), Fresh infusions (bloemige geuren) en Teen Spirit (voor de jonge dametjes).

Op zich een vreemde onderverdeling, want een goeie deodorant of antitranspirant zou toch aan alle criteria moeten voldoen lijkt me? Per lijn kun je ook nog kiezen tussen 3 tot 5 verschillende geuren. De fabrikant Colgate-Palmolive noemt ze overigens allemaal antiperspirant/deodorant. Ik weet niet wat precies het verschil is, maar volgens mij moet een antiperspirant (NL: antitranspirant) het zweten ook verminderen.

Review Lady Speed Stick deodorant - debbieschrijft.nl

Zweter

Ik ben zelf best wel een zweter, hoewel ik het goed onder controle kan houden door eens per maand Odorex Extra Dry te gebruiken. Ik draag in de winter veel van die strakke t-shirts met lange mouwen als basiskledingstuk en daarin krijgen mijn okseltjes het gewoon warm. Een goede deo is dan gewenst.

Powder Fresh

Ik heb de Lady Speed Stick Stainguard gebruikt in de geur Powder Fresh. Ik moet zeggen dat ik de stick op zich prettig vind. Ik haal ‘m meestal een keer of 5 over iedere oksel. Je kunt meteen je kleren aantrekken, hoeft niet te wachten tot het is opgedroogd. De geur vind ik ook prettig, het ruikt een beetje poederig zoet, zeker geen overheersende geur.

Review Lady Speed Stick deodorant - debbieschrijft.nl

 

Mijn mening over de Lady Speed Stick

Over de werking ben ik nog een beetje in dubio. Het is geen slechte deodorant, dat zeker niet. Maar ik kan er toch ook niet zo enthousiast over zijn als andere bloggers. Het is ook niet zo dat anderen me kunnen ruiken (denk ik :P), maar zo aan het einde van de dag ruikt het toch niet meer geheel fris onder mijn longsleeve-okseltjes. Geen echte zweetgeur, maar toch wel een zweempje van een zweetgeur. Ik merk dat vooral als ik ’s avonds heb gedoucht de deodorant het niet helemaal trekt tot het einde van de werkdag.

Van de andere kant ben ik ook nog geen deodorant tegengekomen die bij mij een constante werking vertoont en die me altijd droog en fris houdt. Mijn verwachtingen zijn misschien te hooggespannen geweest? De Lady Speed Stick bevalt in ieder geval wel zo goed dat ik ‘m zal opmaken. Ben ook benieuwd naar de gelvariant die ik nog heb liggen.

UPDATE 1 februari 2015: hoe langer ik deze deodorant ben gaan gebruiken, hoe fijner hij ging werken. Ik gebruik sinds het plaatsen van dit artikel eigenlijk alleen nog maar Lady Speed Stick. De stick in de geur Powder Fresh is mijn absolute favoriet! De gelvariant heb ik inmiddels ook getest, maar die vind ik niet zo fijn. Het voelt te nat als ik ‘m aanbreng en voor mijn gevoel werkt hij niet zo goed. Maar misschien ook een kwestie van blijven gebruiken en eraan wennen?

Voordelen

  • stickvorm; vind ik prettig
  • geen overheersende geur
  • werkt prima, is echter niet de halleluja deodorant die ik verwacht had
  • goeie prijs; ze kosten rond de 3 dollar, da’s ongeveer 2,25 euro

UPDATE: nu ook in Nederland te bestellen via Exclusive Scents

Nadelen

  • alleen in Amerika verkrijgbaar (wel makkelijk te bestellen via eBay)

Er zijn in Nederland echter ook deo’s te vinden die hun werk op een vergelijkbare manier doen. Wees dus niet getreurd dat je Lady Speed Stick niet bij Kruidvat, DA of Etos kunt kopen.

Update juli 2016

Ga je dit jaar op vakantie naar Tsjechië, Slovenië of Kroatië? Dan heb je geluk, want in die landen kun je Lady Speed Stick ook kopen. Sowieso bij de DM drogisten, maar ook in diverse supermarkten. Vreemd eigenlijk dat de DM in Duitsland ze dan weer niet verkoopt ..?

Heb jij Lady Speed Stick al eens kunnen proberen? Wat is jouw favoriete deodorant?

ondertekening