Ik werd vanmorgen verrast met een mailtje van WordPress ( = het platform dat ik gebruik voor mijn blog). In dat mailtje vond ik statistieken. Een verslag van hoe mijn blog het gedaan heeft sinds de oprichting in oktober 2012. Ik vond het zo leuk dat ik het met jullie wil delen. Kijken jullie mee?

2012 in blogging

crunchy-numbersTot vanmorgen heb ik dus sinds oktober 35 berichten gepost en zijn die berichten zo’n 5000 keer bekeken. Daar ben ik toch wel trots op! Sinds half december laat WordPress ook  het aantal unieke bezoekers per dag zien, maar dat hebben ze in dit overzicht nog niet kunnen opnemen. Het is overigens een vreemde mix van Nederlands en Engels omdat WordPress nog niet helemaal naar het Nederlands is vertaald.

attractionsDe top 5 van meest bekeken berichten. Helaas vermelden ze niet hoe vaak ieder artikel is bekeken, maar dat kan ik wel in mijn eigen statistieken terugvinden. Even voor het idee; ‘Zweedse ‘kanelbullar’ bakken’ is 380 keer bekeken en ‘Mijn favoriete haarproducten’ 139 keer.

Ik hoop dat ik jullie nog niet aan het vervelen ben.. 😉

how-did-they-find-this-blog

Hoe hebben jullie mijn blog gevonden? Via zoektermen op Google krijg ik eigenlijk iedere dag wel een aantal hits. Verder klikken veel bezoekers door vanuit de Facebookpagina van debbieschrijft of vanuit Twitter. Ook zie ik een toename in bezoekers als ik reageer op berichten van andere bloggers. Ik mis in dit overzicht nog de Amerikaanse site OneGoodThingByJillee.com waar mijn reacties me 403 lezers opleverden 😀

waar-kwamen-ze-vandaan

alle-landen

De meeste bezoekers komen dan ook uit Nederland, gevolgd door Amerika en België. Na de podiumplaatsen heb ik nog bezoekers uit Zweden, Canada, Frankrijk en veel andere landen. Best aarel bizar vind ik zelf!

who-were-they

En, misschien wel het belangrijkst, een bedankje voor de lezers die reageren op mijn berichten. Ik vind het heel leuk om jullie mening en vragen te horen, dus ga vooral zo door! En voor bezoekers die nog niet hebben gereageerd; gewoon doen! 😀

Nou, dat waren de statistieken over 2012. Ik heb in deze 3 maanden ontzettend veel geleerd. Ik heb lol in het schrijven van nieuwe berichten en het maken van foto’s. Ik ga me in 2013 graag verder ontwikkelen zodat ik jullie bezig kan blijven houden met reviews, recepten en meer.

Mag ik je voorlopig nog blijven ‘vervelen’!? 😉

ondertekening