‘Are you being served?’ was een Britse komische serie over de medewerkers van de afdelingen dames- en herenkleding van het warenhuis Grace Brothers. De serie werd uitgezonden van 1972 tot 1985 en ik kan me herinneren dat ik het als kind met veel plezier heb gekeken.


Banner_Wordt_u_al_geholpen

Een familielid had ons uitgenodigd om mee te gaan naar de voorstelling ‘Wordt u al geholpen?’ die nu het theater speelt. Het vertalen van de Britse humor naar het Nederlands is natuurlijk link. Ik was dus erg benieuwd of deze voorstelling leuk zou zijn, een kwestie van “hit or miss”.

[youtube=http://youtu.be/3n-wbTunRHI]

De voorstelling is verdeeld in twee aktes. In de eerste akte maken we kennis met de karakters en ze arriveren aan het begin van de werkdag allemaal met een koffertje. Ik zal niet te veel weggeven over  de inhoud van het stuk, maar volgens mij is het losjes gebaseerd op de afleveringen ‘German Week’ en ‘Camping In’.

Mrs. Slocombe, ms. Brahms, mr. Peacock en mr. Humphries herkende ik meteen van de tv-afleveringen, met de andere karakters had ik wat meer moeite. Mr. Humphries en ms. Brahms vond ik de leukste rollen. Lekker ‘over the top’, net als in de serie. Conchita vond ik ook erg leuk in de tweede akte.

De Nederlandse cast. In onze voorstelling speelde Marjolein Algera de rol van Mrs. Slocombe in plaats van Mylene d'Anjou die hier op de foto staat.

De Nederlandse cast. In onze voorstelling speelde Marjolein Algera de rol van Mrs. Slocombe in plaats van Mylene d’Anjou die hier op de foto staat.

Ik vond het toch een erg leuke voorstelling, een ‘hit’ dus. Denk wel dat je serie moet kennen. Als dat niet het geval is komt het gedrag van de karakters misschien te gemaakt over. Ik heb nu zelf weer een hoop oude clipjes op Yotube zitten kijken en ik moet zeggen dat de acteurs heel goed werk hebben geleverd. Je herkent heel veel maniertjes en uitspraken, erg leuk. De vertaling stoorde ook niet.

Als je de serie kent zou ik zeker eens gaan kijken!

CAST

Mylene D’Anjou/Marjolein Algera Mrs. Slocombe
Filip Bolluyt Captain Peacock
Daphne Flint Ms. Brahms
Rolf Koster Mr. Humphries
Sabine Beens Ms. Hopkins, Conchita e.a.
Bas Bovelander Mr. Lucas, e.a.
Rowin Prins Mr. Mash, e.a.

Tickets boeken? Kijk hier voor waar en wanneer.