Ben jij ook, net als ik, fan van de HEMA? Kijk dan eens deze VPRO Teledoc documentaire “Het geheim van de HEMA”.

hema_logo_new

 

Over de documentaire:

“De HEMA staat bij de meeste Nederlanders op nummer één als het meest onmisbare merk. Maar het bedrijf wil meer. Het warenhuis, opgericht in 1926, is bezig met de grote sprong voorwaarts. Het heeft inmiddels winkels in België en Duitsland en sinds kort ook in Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen. Van Nederlands merk naar wereldmerk.

Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong en woont al dertig jaar in Nederland. Een jaar lang volgde ze CEO Ronald van Zetten en zijn team op weg naar de top van de mondiale retailwereld. De film biedt een unieke, open, humoristische en persoonlijke inkijk in het warenhuis waar elke Nederlander mee opgroeit en binnenkort misschien ook de rest van de wereld. Een verhaal over vallen en opstaan en die typische Nederlandse boerenslimheid.”

Ik vond het heel interessant om te zien hoe zo’n (voor ons) bekend concept wil uitgroeien naar een wereldmerk.

Klik hier om de documentaire te bekijken via uitzendinggemist.nl.

Je hebt op je pc wel Flash of Silverlight nodig om de video te kunnen afspelen. Op je tablet kun je de app Uitzending Gemist installeren.

Ben jij ook fan van de Hema?

ondertekening