Ken je dat? Oogschaduw die na een paar uur alleen nog maar in verticale strepen op je ooglid terug te vinden is? Tegenwoordig hoeft je dat niet te gebeuren want er is nu oogschaduwbasis. Ik ken het ook pas een jaar, maar gebruik het iedere dag als ik oogschaduw draag. Het wordt ook wel primer genoemd.

header_base

Allerlei merken verkopen tegenwoordig oogschaduwbasis; duurdere merken zoals Too Faced en Urban Decay, maar je kunt het ook krijgen bij de Hema of bij drogisterijen. Ik ben zelf begonnen met Artdeco (eigen merk van Douglas) en een tijdje geleden kocht ik de (onder beautybloggers) welbekende Too Faced Shadow Insurance.

TFSI

artdeco

Ik heb de eigenschappen voor jullie op een rijtje gezet.

Too Faced Shadow Insurance Art Deco Eyeshadow Base
Substantie Huidkleurig, vloeibare creme. Huidkleurig, vastere zalf.
Verpakking Tube. Hygienisch! Potje. Minder hygienisch omdat het in contact komt met je huid. Kan de houdbaarheid beïnvloeden.
Applicatie Een drupje op de rug van je hand is voldoende. Verdeel het over de oogleden met een vinger. Je hoeft je vinger maar op de zalf te leggen om voldoende te hebben voor één ooglid.
Houdbaarheid 12 maanden na opening. 24 maanden na opening.
Verbruik Zuinig, je hebt maar heel weinig nodig. Zuinig, je hebt maar heel weinig nodig.
Prijs € 16,50 voor 11 gr. € 6,95 voor 5 ml.
Verkrijgbaarheid Bij Sephora winkels of Sephora counters bij sommige V&D’s. Bij Douglas winkels of online.

Waarschijnlijk krijg je beide producten niet op binnen het jaar. Op zich is dat niet erg als je goed oplet. Zodra de crème vreemd begint te ruiken of anders gaat uitzien is het tijd voor een nieuwe.

Vergelijking

Mijn mening?

Qua werking gebruik ik ze beiden even graag. Mijn oogschaduw blijft met beide primers even goed zitten. Van de Too Faced Shadow Insurance neem ik snel te veel. Doordat het best vloeibaar spul is druk je al snel een te grote druppel uit de tube. De manier van aanbrengen van de Artdeco vind ik persoonlijk fijner. Alleen is het potje erg onhandig als je langere nagels hebt. Doordat je je vinger in het potje dipt heb je op een gegeven moment ook crème onder je nagel zitten. Een beetje vies en een beetje zonde.

Als je nog geen oogschaduwbasis hebt gebruikt raad ik je de Artdeco aan. Toch een beter prijsje om zoiets eens te proberen. Of je kiest er een van een budgetmerk. Ik heb nog geen andere primers geprobeerd, dus daar kan ik je niet over adviseren.

Gebruik jij oogschaduwbasis? Zo ja, welke is je favoriet?

ondertekening