Ik heb de laatste tijd heel wat make-up tutorials bekeken, zowel video’s op Youtube als fototutorials op allerlei blogs. Ik heb me lang eigenlijk niet zo heel erg voor make-up geïnteresseerd. Ik gebruikte het bij vlagen wel, maar had geen idee hoe dat allemaal precies moest. Tutorials hebben me dus heel veel geleerd, super leuk.

Ik kreeg laatst de vraag of ik niet wat handige tutorials op een rijtje zou kunnen zetten. Als je met ‘make-up tutorial’ zoekt op Youtube, krijg je 823.000 hits! Kan me dus voorstellen dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet…

Toen ik begon te zoeken in mijn favoriete Youtubekanalen vond ik zo veel leuks dat ik ze ga onderverdelen in verschillende categorieën. Vandaag beginnen we met oogschaduw. Hoe doe je dat, welke technieken en gereedschappen kun je gebruiken. Eerst een beetje techniek dus!

Oogschaduw; waarom en hoe

De bloggers van LiveLifeGorgeous.nl hebben een leuke serie ‘best of basics’ video’s dus daar zul je er een aantal van terug zien komen. Willemijn en Martine vind ik altijd erg leuk. Ze bloggen samen en maken altijd originele en hilarische video’s. Deze video duurt met 16 minuten best lang, dus neem even de tijd en ga ervoor zitten.

Blenden

Oogschaduw moet je blenden. Dat betekent dat je de kleuren zo met een kwast bewerkt dat ze mooi in elkaar overlopen. Een techniek die je even moet leren en vooral veel moet oefenen. Cynthia van MissLipgloss.nl legt uit hoe je dat moet doen:

Complete ooglooks

Ik heb ook een paar complete ooglooks voor jullie verzameld. Een video van MissLipgloss:

En een fototutorial van MissLipgloss (klik op de foto):

MissLipgloss

Deze manier gebruik ik zelf ook regelmatig.

Schoonmaken

Al die make-up moet je ’s avonds ook weer verwijderen natuurlijk. Hier laat Nikkie van Nikkieturials.com zien hoe zij dat doet. Ik heb gegniffeld, vind het een komische video:

Nikkie klinkt ontzettend Amerikaans, maar ze komt gewoon uit Amsterdam. 🙂

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze verzameling. Thema’s die nog aan bod komen zijn sowieso foundation/concealer en wenkbrauwen. Hebben jullie nog andere verzoekjes?

ondertekening