1974, Pasen

Een gezin met 3 kinderen verdwijnt spoorloos uit hun huis op het eiland Valö aan de scherenkust van West-Zweden. De vierde en jongste dochter Ebba (1 jaar) wordt gevonden door een groepje jongens die op het eiland in het internaat verblijven als ze terugkomen van een vistripje.

Dertig jaar later keert Ebba met haar echtgenoot Mårten terug naar Valö. Hun zoontje Vincent is door een ongeluk om het leven gekomen en ze proberen op Valö een nieuw bestaan op te bouwen door het internaat te verbouwen tot een Bed and Breakfast.

Schijfster Erika Falck is geïntrigeerd door het hele verhaal en wil het verwerken in een nieuw boek. Haar man Patrick is inspecteur bij het plaatselijke politiekorps. Als er op een gegeven moment brand woedt bij het internaat en daarna bij het verbouwen bloedsporen onder de vloerbalken worden gevonden raakt hij ook betrokken.

engeleneiland

Engeleneiland is het achtste deel van de serie boeken die zich afspeelt in het West-Zweedse Fjällbacka. De serie draait om rechercheur Patrik Hedström en zijn vrouw schrijfster Erika Falck en hun familie en collega’s.

Ik heb van de eerste 3 of 4 boeken de verfilmingen gezien. Engeleneiland is het eerste boek dat ik gelezen heb en het is me goed bevallen. Camilla schrijft heel clean, geen ellenlange beschrijvingen van de omgeving. Dat vind ik een fijne schrijfstijl. Ik ben op vakantie geweest aan die scherenkust, dus dan is het sowieso leuk om erover te lezen. Enige nadeel vond ik dat er veel personen in het verhaal voorkomen en dat van de ene naar de andere alinea geswitcht wordt in de verhaallijnen. Goed opletten dus. De helft van de hoofdstukken zijn heel kort en die vertellen het achtergrondverhaal van de voorouders van Ebba.

Over de auteur

Camilla Läckberg is zelf opgegroeid in Fjällbacka, maar woont nu in Stockholm met haar man en twee kinderen. Ze werkte eerst als econoom, maar is tegenwoordig voltijds bezig met schrijven. Ze werd in 2005 verkozen tot Zweedse Auteur van het jaar.

Ja eller nej? (ja of nee?)

Ja! Ik vind het verhaal echt spannend. Je probeert de hele tijd zelf te bedenken wat er kan zijn gebeurd. Ik vind het mooi hoe alle verhaallijnen op het eind allemaal samenkomen. Een aanrader dus. Ik wil de andere boeken uit de serie nu ook gaan lezen.

Heb jij al eens iets gelezen van Camilla Läckberg?

ondertekening