Ken jij de Duitse DM drogist? Dan woon je vast ergens in het grensgebied met Duitsland. 🙂

Voor diegenen die de DM niet kennen; het is een drogisterijketen, goed te vergelijken met Kruidvat of Etos. Ze verkopen de bekende merken, maar hebben ook een uitgebreide lijn met huismerkartikelen.

dmdrogerie

De DM ligt 5 minuten bij mij vandaan (yup, ik woon zo kort bij de Duitse grens) en ik ga er meestal Ă©Ă©n keer per maand even langs. Om een reden die ik niet precies hebben kunnen achterhalen zijn de drogisterijproducten in Duitsland een stuk goedkoper. En dan serieus goedkoper, niet maar een paar centen. Veel Nivea-producten kun je zelfs voor een derde van de Nederlandse prijs kopen.

olaz-total-effects

Zoals ik eerder deze week al op mijn Facebookpagina liet zien, kocht ik bij DM een set Olaz Total Effects dag- en nachtcrème. Ik betaalde hiervoor € 16,95. Ok, de potjes zijn 39 ml. Dat is een kleinere hoeveelheid dan de potjes die ik eerder bij Kruidvat kocht (zit 50 ml in). Maar € 16,95 voor 78 ml tegen € 40,- voor 100 ml is nog steeds voordeliger he!?

Producten die ik er normaal gesproken vaak koop zijn Dove bodylotion, douchegel van allerlei merken, John Frieda shampoo/conditioner en stukken zeep, en Nivea deosprays. Mijn favoriete DM-product product zijn toch wel de pakjes met reinigingsdoekjes, van het huismerk Balea. Ik heb doekjes van veel merken geprobeerd en die van Balea vind ik het fijnst. Niet te nat, niet te droog, fijne structuur, doen hun werk goed.

balea-reinigingsdoekjes

Als ik de DM bezoek sla ik de makeupschappen natuurlijk niet over. Ze verkopen eigen merken als Aveda, P2 en Ebelin, maar ook Essence, Catrice, L’Oreal, Max Factor, Maybelline, Essie en Manhattan. Het laatste merk is volgens mij niet echt bekend in Nederland?

Het leuke vind ik dat ze zo ongeveer alle LE collecties van Essence en Catrice verkopen en dat de schappen dan nog niet totaal leeggeroofd zijn. Ook een voordeel vind ik dat van alle BB creams en getinte dagcremes ook testers beschikbaar zijn.

Kortom, i <3 DM!

Kende jij de DM drogist al? Kom je er regelmatig?