“Bokwa? Huh, wat?” Dat was mijn eigen reactie een aantal weken geleden, toen ik Bokwa lessen bij Social Deal voorbij zag komen.

De beschrijving was: “Grijp je kans om op supervoordelige wijze kennis te maken met de allernieuwste dansrageBokwa! Deze unieke groepstraining verspreidt zich op dit moment snel over de hele wereld. Op hedendaagse muziek teken je letters en cijfers met je voeten tijdens een energieke cardio work-out routine.”

lets-do-some-bokwa-baby1

Daar had ik wel oren naar, want het kriebelde om weer iets als zumba te gaan doen. Het feit dat de lessen ook nog vlak bij mij in de buurt werd gegeven, gaf de doorslag. Daar vind ik zo’n Social Deal dus echt handig voor! Zo leer je nog eens (op een voordelige manier) nieuwe lessen en workshops in je omgeving kennen.

Anyway, ik heb de voucher meteen besteld (10 lessen voor 19 euro). Ik ben gisteren voor de tweede keer geweest. Ik moet toegeven; ik vind het best pittig, maar ben wel erg enthousiast! De groep is klein, maar ze zijn wel al even bezig. De meeste basisfiguren zijn al een keer uitgelegd. Door gewoon mee te doen leer je ’t wel. En af en toe geeft spring-in-’t-veld Deborah, die de lessen verzorgt, wat extra uitleg. 🙂

Maar goed, jullie zijn vast erg nieuwsgierig geworden naar wat dat Bokwa nu eigenlijk is hè?!

De figuren zijn dus gebaseerd op cijfers en letters. Daarnaast zijn er nog een aantal bewegingen verzonnen om als een soort van koppelteken te fungeren. Een paar eenvoudige letters zoals de L, de C, de O en het cijfer 0 heb ik goed door, maar er zijn ook een aantal ingewikkeldere figuren bij, waarvan ik nog niet eens door heb welke letter het nu is hahaha.

Je wordt er in ieder geval goed moe van, maar het is wel heerlijk opzwepend! De lessen worden gegeven door Dance Studio LaVida, door Deborah Warmer. Zij wordt bijgestaan door Joost Offermans of door Megan van Vuuren. Twee instructeurs tegelijk vind ik trouwens echt handig. Eentje kan vooraan blijven doordansen, terwijl de ander kan rondlopen om aanwijzigingen te geven.

Ben je door mijn verhaal misschien getriggerd om ook eens te komen proberen? Gewoon doen!

Ik ga naar de les op maandag van 20:00 tot 21:00, maar op de site van La Vida Dance Studio vind je meer informatie over lessen, locaties en tijden. Ze geven ook zumba, salsa, hiphop en stijldansen.

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk dan de officiële introductievideo:

 

Tot Bokwa!