Vandaag wordt in Zweden Våffeldagen gevierd, oftewel Wafeldag. Wafels zijn het hele jaar door wel populair in Zweden, maar vandaag worden ze sowieso gegeten, liefst belegd met aardbeienjam (sylt in het Zweeds) en ongezoete slagroom (bah).

Våffeldagen

Bron

Hoe is Våffeldagen ontstaan?

Het ontstaan van deze dag is eigenlijk het resultaat van een verbastering van de originele naam van deze dag: Vårfrudagen, Onze Vrouwedag. Onze vrouwe duidt op Maria Magdalena die op 25 maart (9 maanden voor Kerst) van de aartsengel Gabriel te horen kreeg dat ze zwanger was van Jesus. Vårfrudagen, Våffeldagen, het klinkt wel ongeveer hetzelfde 🙂

våffeldagen

Bron

Våffeldagen wordt ook gezien als het begin van de lente, dus als we vandaag met z’n allen wafels gaan bakken, kunnen we de winter misschien verdrijven?! Zou mooi zijn. Ik houd erg van wafels, maar die ongezoete slagroom die ze erbij gebruiken vind ik toch niet lekker. Dan heb ik ze liever alleen met jam 🙂

Zoek je nog een recept voor wafels? Bekijk dan: Wafels volgens Oma’s recept.

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!