Vind jij het ook zo’n geknoei om je nagellak te verwijderen met remover en watjes?

Header

Vorig jaar kocht ik van Bourjois nagellakremover in een potje. Wat een gemak! Je steekt een vinger in het potje, wacht een seconde en draait ‘m een paar keer op en neer. Voilà, alle nagellak verdwenen, geen gekleurde nagelriemen en zonder het vervelende uitgedroogde gevoel dat ik normaal heb van (aceton-vrije) remover. Binnen een paar minuten heb je alle nagellak verwijderd.

sponjes

De systematiek van het sponsje in een potje is eenvoudig, maar erg handig. Op een gegeven moment zal de werking echter minder worden als de remover en het sponsje verzadigd raken. Wellicht zou je de spons dan kunnen uitwassen en het potje kunnen vullen met verse remover, maar dat heb ik nog nooit uitgeprobeerd.

Ik kwam bij de DM drogist een vergelijkbaar product tegen van P2, dus ik wilde beide removers wel eens met elkaar vergelijken.

Meet the contestants

In de rode hoek: P2 Express Nail Polish Remover. Acetonvrij, 50 ml. Kost € 3,95.

In de blauwe hoek: Bourjois Magic Nail Polish Remover. Met amandelolie, ruikt naar rood fruit en vanille, 75 ml. Kost € 7,20.

battle

In dit filmpje vergelijk ik de twee removers. De P2 gebruik ik op dat moment voor de eerste keer. De Bourjois heb ik al vaker gebruikt en ik ben erg tevreden over die remover.

Ik zet alle voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen Nadelen
Bourjois Magic Nail Polish Remover – Ruikt fruitig- Is zacht voor je nagels en nagelriemen, voelt verzorgend aan- Verkrijgbaar bij o.a. DA, Etos en Douglas – Het sponsje draait soms mee
P2 Express Nail Polish Remover – Het sponsje blijft goed op zijn plek en draait niet mee- Je moet vaker rondjes draaien om alle nagellak te verwijderen – Ruikt toch sterk ‘remover-achtig’- Mijn nagelriemen voelen droog aan na gebruik- Verkrijgbaar bij DM in Duitsland, niet te koop in Nederland

Mijn winnaar komt uit de blauwe hoek: Bourjois Magic Nail Polish Remover! Ook al is de P2 een stuk goedkoper, qua eigenschappen kan die toch niet winnen van de Bourjois.

ondertekening

P.S. dit is het eerste filmpje waarin ik zelf in beeld verschijn. Vind het best wel spannend, mijn onmiskenbaar Limburgs accent zullen jullie niet kunnen missen. Het is opgenomen met de webcam van mijn laptop en beeld en geluid zijn helaas niet optimaal. Ik zal een volgend filmpje met mijn camera opnemen.