Ik vind notitieboekjes leuk, maar ik gebruik ze eigenlijk zelden. Boodschappenlijstjes en dingen die ik moet onthouden noteer ik in mijn telefoon. Toch heb ik me laten verleiden tot het bestellen van een City Notebook van het merk Moleskine.

header_citybook

the book

Zo’n City Notebook bevat informatie over de stad. In dit boekje vind je de plattegrond, de metrokaart en informatie over andere vormen van transport. Verder bevat het boekje heel veel lege pagina’s die je zelf kunt gaan vullen.

inhoudsopgave

“Voor welke stad dan”, vraag je? Nou, voor Stockholm! (natuurlijk :-D) Deze zomer gaan mijn lief en ik weer op vakantie naar Zweden en we hebben een huisje gehuurd net buiten Stockholm. Een supermooie en relaxte stad waar ik al een keer of zes ben geweest, for business and/or pleasure. Het boekje zou veel eerder dus ook al van pas zijn gekomen haha.

Metrokaart

Indexpagina van de stadsplattegrond.

Je kunt het gebruiken om je reis voor te bereiden; welke bezienswaardigheden wil je gaan bezoeken en wanneer? Zijn er bepaalde restaurants waar je wil gaan eten? Als je bijvoorbeeld vegetarisch bent kan ik me voorstellen dat je je vooraf een beetje verdiept in het aanbod van restaurants in een bepaalde plaats.

achterkant

Toepasselijke quote van Aldous Huxley.

Ik ben iemand die vóór de reis een reisgids koopt, er vervolgens maar globaal doorheen bladert en dan pas op de terugreis echt in de gids gaat kijken of ze bezienswaardigheden vergeten is. Niet echt slim he?

paginas

Noteer je eetadressen, slaapadressen, etc.

Met zo’n City Book kun je je van te voren via internet oriënteren (dat doe ik dus wel) en de dingen die je wil doen of zien opschrijven in het boekje. Tijdens de reis kun je dan de bonnetjes en entreekaartjes meteen in het boekje plakken. Hoe leuk is dat?! Zo creëer je je eigen reisgids. (Note to self: neem een lijmstift mee)

stickers

Stickers waarmee je je boekje kunt indelen.

Ik heb nu nog niks opgeschreven, maar ik heb wel een aantal ideetjes en wensen. Het duurt nog een aantal weken voordat we gaan, dus ik heb nog genoeg tijd om ermee aan de slag te gaan.

little black book

Little black book; beetje saai zo he?

Moleskine heeft zo’n City Notebook voor rond de veertig verschillende steden, dus jouw stad zit er vast ook bij.

Heb jij al eens zo’n City Notebook gebruikt?

ondertekening