Yay! Het is lente! De R is uit de maand! De zon schijnt! Dat betekent dat het ook weer tijd is voor zonnebrandproducten.

header_zon

Ik heb een lichte huid, verbrand snel en bruin niet zo makkelijk. Ik heb dus echt wel zonnebrandproducten nodig. Ik moet zeggen dat ik zonnebrandproducten maar lastig vond; het blijft meestal lang vettig aanvoelen, het glimt als een malle en vooral in mijn gezicht vind ik het onprettig. Tot ik mijn huidige favorieten ontdekte!

Mijn favoriete zonnebrandproducten van dit moment zijn:

  • Garnier Ambre Solaire Clear Protect, SPF20
  • Biodermal Matterende zonnefluïde voor het gezicht, SPF30

Garnier Ambre Solaire Clear Protect, SPF20

De Clear Protect heb ik een jaar of twee geleden ontdekt. Ik zou naar Pinkpop gaan en het zou supermooi weer worden, dus was smeren noodzakelijk. Na het smeren van zonnebrand was ik mijn handen meteen weer schoon met water en zeep. Laten dat nu net twee dingen zijn die op zo’n festival niet echt beschikbaar zijn. Op tv zag ik toen reclame van Ambre Solaire Clear Protect; een transparante zonnebrand die je met een spuitflacon opbrengt en die je niet meer hoeft uit te smeren. Klonk perfect! Werkt ook perfect! Het voelt lekker fris aan als je ’t opbrengt. ’t is heel even plakkerig, maar dat gevoel verdwijnt snel.

clearprotect

Wat Garnier over dit product zegt:

Clear Protect  is 100% transparant, niet vet en trekt snel in. Deze spray biedt een hoge protectie in een 100% transparante formule die 100% niet vet en niet plakkerig is. Clear Protect laat geen witte strepen achter. Praktisch in gebruik: ultra fris om te gebruiken, wordt snel opgenomen en het is ontworpen om over het gehele lichaam te sprayen. Het werkt zelfs ondersteboven zonder witte strepen achter te laten.

Clear Protect bevat Mexoryl® XL, een geavanceerde gepatenteerde filter dat beschermt tegen UVA- en UVB-stralen om verbranding door de zon en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Clear Protect bevat ook een hydraterend complex, cactus nutriflavones en pure vitamine E, dat door middel van hydratatie de huid beschermt. De sprays zijn gemakkelijk, fris en aangenaam in gebruik, waardoor je het steeds opnieuw wilt aanbrengen. Onder elke omstandigheid ben je probleemloos beschermd.

info_clear

Als je naar de ingrediënten gaat kijken valt meteen op dat ‘alcohol denat.’ bovenaan staat, dus het product bestaat voor het grootste deel uit alcohol. Op zich is die alcohol (denk ik) verantwoordelijk voor de gemakkelijke manier van aanbrengen. Het spul is transparant en plakt niet. Voor mijn gevoel vervliegt de alcohol na het aanbrengen weer heel snel. Ik heb er in ieder geval geen last van, mijn huid reageert er niet vervelend op. Ik vind Garnier Ambre Solaire Clear Protect een toppertje! Je kunt het alleen niet gebruiken op je gezicht -> bruggetje naar mijn volgende favoriet 🙂

Biodermal Matterende zonnefluïde voor het gezicht, SPF30

Vorig jaar las ik op veel beautyblogs over zonnebrandproducten. Ik was er toch wel van overtuigd geraakt dat ik in de lente/zomer iedere dag iets met een SPF op mijn gezicht zou moeten smeren. Maar wat? Ik zocht een lichte formule, die snel intrekt en niet glimt. Ik kwam de Biodermal Matterende zonnefluïde tegen en besloot die te gaan proberen. Het was een goede zet, want ik vind het spul fantastisch.

biodermal

Het is heel dun en vloeibaar en smeert daardoor heel makkelijk uit. Meteen na het smeren zie je ’t wel goed zitten, ’t geeft zo’n witte waas. Na twee of drie minuten is het echter al goed ingetrokken en zie je er niks meer van. Mijn voorhoofd ziet er dan zelfs mat uit. Als het ingetrokken is breng ik mijn dagcrème aan en dan mijn make-up.

Wat Biodermal over dit product zegt:

Zonnefluïde SPF 20 en SPF 30 zijn speciaal ontwikkeld om de gezichtshuid onmiddellijk optimale bescherming te bieden tegen de schadelijke effecten van zonnestraling en vroegtijdige huidveroudering. Biodermal Zonnefluïde is bijna niet zichtbaar of voelbaar en daarom zeer geschikt voor dagelijks gebruik, zelfs over je reguliere huidverzorging. De speciale ulta-lichte formulering met zachte microsferen is matterend en geeft een comfortabel huidgevoel. Trekt snel in en laat geen zichtbaar laagje op de huid achter.

  • Huidvriendelijke UVA en UVB filters
    beschermen tegen huidveroudering, zonnebrand en pigmentvlekken
  • Met ultra-lichte, niet vette textuur matteert de huid en geeft een comfortabel huidgevoel.
  • De zonnefluïde trekt snel in en laat geen zichtbaar laagje op de huid achter
  • Huideigen NMF (Natural Moisturizing Factor)
    zorgt de zonnefluïde voor hydratatie van de huid

info_biodermal

Qua ingrediënten valt me (met mijn beperkte kennis) niet speciaal iets op.

Winactie!

Ik was deze week bij Kruidvat voor een nieuw flesje zonnefluïde en ik had de mazzel dat er een 2-voor-1 actie was. Beter gezegd, jullie hebben mazzel! Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om 1 flesje weg te geven.

Wat kun je winnen? Een flesje Biodermal Matterende zonnefluïde voor het gezicht, SPF30. Het doosje is in plastic geseald.

Wat moet je doen? Je hoeft alleen maar een reactie achter te laten waarin je aangeeft dat je mee wil doen. Dat mag hier op de site, of op de Debbieschrijft.nl Facebookpagina. Let op: laat een e-mailadres achter bij je reactie, of zorg dat ik dat kan achterhalen via Facebook.

Maak extra kans door mijn blog te volgen via Bloglovin, dat kan via deze link.

De winactie loopt tm zaterdag 11 mei, 12:00 uur. De winnaar krijgt via e-mail bericht.

*Edit: de winactie is nu gesloten. De winnaar heeft is per e-mail geïnformeerd.

Wat zijn jouw favoriete zonnebrandproducten?

ondertekening