Het was de afgelopen paar weken heerlijk weer en dan draag ik best graag een jurkje of een rokje. Nu heb ik flinke bovenbenen, waardoor het dragen van zo’n kledingstuk gepaard gaat met tegen elkaar schurende dijen. Maar daar heb ik nu een oplossing voor!

*Dit artikel bevat affiliate links.

Bandelettes_zittend

Zo’n schurende dijen zijn niet prettig, maar dat is prima op te lossen door het dragen van zo’n ontzettend ‘sexy’ corrigerend broekje met pijpjes. Voordeel: de bobbels op je heupen worden daardoor lekker gestroomlijnd. Nadeel: zo’n broekje is extra warm.

bandelettes_shorts

Toen kwam ik op de blog van Tanesha Awasthi (Girl with Curves) een artikel tegen over ‘Bandelettes‘. “Wat zijn dat?”, vraag je? Nou, je kent vast wel van die holdup panty’s. Dat zijn alleen de benen van een panty, zonder broekje. Aan de bovenkant van iedere panty zit een elastische kanten band, die aan de binnenkant voorzien is van siliconen strips. Door die band blijft zo’n holdup goed zitten.

In de Verenigde Staten is iemand op het briljante idee gekomen die elastische band van de panty af te halen en de band te verbreden. Die kanten elastische band draag je dan onder een rokje of jurkje, precies op die plek waar je bovenbenen tegen elkaar schuren. Now why didn’t i think of that!?

bandelettes_hand

Ik heb eerst de webshops van Hunkemöller en Livera gecheckt of ze niet ook zoiets verkopen, maar er was niks te vinden. Dus bestelde ik een paar bij www.bandelettes.com (aff). Ze zijn verkrijgbaar in beige en zwart, ik koos voor beige. Een paar kost 14,99 dollar, dat is zo’n 12 euro. Verzenden kost 2,99 dollar. Voor 1 paar was ik omgerekend 14,27 euro kwijt. Vind ik meevallen, al zou het handiger zijn als je ze voor 9,95 bij de Hunkemöller zou kunnen kopen. Het pakje was overigens binnen 5 werkdagen binnen.

bandelettes_liggend

Ik heb de Bandelettes tot nu toe twee dagen gedragen. Je voelt ze zitten, maar ik vind het niet storend. Ze blijven ook goed zitten. De Bandelettes zijn verkrijgbaar in 5 maten en ik heb de middelste. Meet je benen op en kijk welke maat je nodig hebt. Op de site staat precies uitgelegd hoe je dat moet doen. Ik heb op de gok een maatje kleiner genomen en dat heeft goed uitgepakt. Als ze te groot zijn gaan de randjes omkrullen en dan blijven ze niet goed zitten.

Tip: meet beide benen op en neem het gemiddelde. Bij mij was het ene bovenbeen anderhalve centimeter dikker dan het andere.

Voor mij is dit dé ontdekking van zomer 2013. Ik denk dat ik binnenkort ook nog een zwart paar ga bestellen.

Toevoeging 31-07-2018:

MS Mode verkoop nu ook een variant, maar alleen in kant. En niet de gladde, échte bandelettes die ik het liefst draag.

Toevoeging 26-06-2016:

Koop je liever in een stenen winkel? Bandelettes zijn nu ook te koop Betty’s Boops in Amsterdam en bij Anne’s Fashion in Berkel en Rodenrijs (ook online).

Toevoeging 03-07-2015:

  • Bandelettes zijn nu ook te koop via de Nederlandse webshop EnchantedLovesBandelettes
  • Er zijn nu ook Bandelettes van glad materiaal. Die vind ik het lekkerst zitten!

Ken je Bandelettes? Of draag jij ook nog van die broekjes onder je jurk?

ondertekening

Bron foto’s: www.bandelettes.com