header
De bloggerswereld stond de laatste tijd een beetje op zijn kop door merken als Sensationails en Alessandro Striplac die gelnagellak voor thuis op de markt brachten. De starterkits van Sensationails en Alessandro Striplac kosten tussen de 80 en 100 euro, dus dat is een pittig prijsje. De sets zijn duur vanwege   de essentiële LED-lamp. De gelnagellak hardt uit onder dat LED-licht en is daardoor veel duurzamer dan gewone nagellak. De claims beweren dat de gellak 10 tot 14 dagen moet blijven zitten.

Ik heb tijdens de zomervakantie in Zweden al een goedkopere set van ongeveer 50 euro gezien van het mij onbekende merk Depend, maar die heb ik toen niet meegenomen. Begin juli kwam het nieuws dat budgetmerk Essence ook zo’n set op de markt zou gaan brengen. Meest opvallende detail; voor deze set heb je geen gelnagellak nodig, maar kun je gewone Essence nagellakjes gebruiken. Handig? Lees verder…

Hoe werkt gelnagellak eigenlijk?

Ik heb nooit gelnagels laten zetten, dus ik ken alleen de werking van dit soort sets. Je prepareert je nagels met een primer, brengt een gel base coat aan, vervolgens de kleur en als laatste de gel top coat. De lakjes zijn dikker of stroperiger dan gewone nagellak en je hardt ze uit door ze 30 tot 60 seconden onder de LED-lamp te houden. Kenmerkend is verder dat je de gellaag gewoon van je nagels af kunt ‘strippen’ als je die niet meer mooi vind. Geen remover meer nodig.

benodigdheden

Wat zegt Essence over deze set?

 • Een perfecte hoogglans manicure die makkelijk en snel aan te brengen is
 • Eindeloze keus aan kleuren: ga voor een natuurlijke french manicure of kies uit alle kleuren Essence nagellak
 • Makkelijk te verwijderen: trek het simpelweg van je nagels
 • Blijft tot tien dagen zitten

Wat zit in deze set?

De set van Essence bestaat uit:

 • LED-lamp (€ 24,99)
 • Cleanser (€ 2,49)
 • Primer (€ 2,49)
 • Peel off gel base (€ 2,99)
 • Top coat (clear gel of french look, ik heb clear gel) (€ 2,99)

Er zijn starterkits op de markt voor € 9,95 exclusief lamp, maar die hadden ze niet bij mijn Kruidvat. Ik heb dus alles los gekocht.

Hoe werkt deze set?

Maak je nagels schoon met de cleanser en duw met een bokkepootje je nagelriemen terug. Als je de gellak over je nagelriemen heen aanbrengt kunnen ze beschadigd raken. Daarna breng je de primer aan. Hierin zit alcohol en die fungeert denk ik als ontvetter.

nagels_voor

Nagels zien droog uit na het aanbrengen van de primer.

Daarna breng je de peel off gel base aan op je vier vingers. Die steek je vervolgens onder de LED-lamp. Die brandt 60 seconden en gaat vanzelf uit. Herhaal voor je duim. De gel base hardt uit en is na 60 seconden helemaal droog. Cool!

eerste gellaag

Nagels onder lamp met de base coat.

Restjes gel haal je weg met de cleanser en een wattenschijfje.

gellaag uitgehard

Met de base coat glanzen de nagels al mooi.

Daarna breng je een kleurtje naar keuze aan. Ik heb niet veel Essence lakjes en koos voor een hardpaarse kleur. Twee laagjes waren echt nodig.

Één laagje kleur is echt niet genoeg!

Één laagje kleur is echt niet genoeg!

De kleurlak (gewone nagellak dus) steek je NIET onder de LED-lamp; die moet gewoon aan de lucht drogen. Als laatste herhaal je ’t proces met de top coat.

Na de tweede laag nagellak. Nu dekt het wel goed

Na de tweede laag nagellak. Nu dekt het wel goed.

Mijn ervaring?

De set werkt fijn. Het is even puzzelen hoe dik je de base en top coat moet aanbrengen, maar dat uitharden gaat razendsnel en bespaart veel tijd. Dat is een mooi bruggetje naar het minpunt; doordat je gewone nagellak gebruikt die natuurlijk moet drogen duurt het hele proces nogal lang. Daarentegen is het wel erg budgetvriendelijk. Ik ga denk ik toch eens een flesje echte gelnagellak kopen om te proberen hoe dat werkt. Ik neem aan dat dat ook wel zal functioneren met deze base en top coat.

Al met al vind ik het een mooie set met een heel mooi prijsje. Vraag is natuurlijk wel hoe lang de gellak echt blijft zitten. Ik zal jullie op de hoogte houden. Voor een eerste keer vind ik het best goed gelukt, al vermoed ik dat ik de paarse lak niet voldoende lang heb laten drogen op de nagels van mijn rechterhand. Ben ook benieuwd naar de staat van mijn nagels als de gellak er weer afgaat.

Voordelen

 • budgetvriendelijke set
 • je kunt nagellak gebruiken die je al hebt (ik ga ook lak van andere merken proberen)
 • je nagels zijn enigzins beschermd tegen stoten en scheuren
 • de producten zijn ook allemaal los te koop
 • je koopt het gewoon bij het Kruidvat of een andere drogist
  (aanvulling: bij de grotere Kruidvat-filialen met een tweede Essence-schap)

Nadelen

 • doordat de nagellak aan de lucht moet drogen duurt het proces lang

Tip

Gebruik wattenschijfjes die niet pluizen als je met de cleanser aan de slag gaat. Mijn wattenschijfjes van de DM pluisden wel 🙁

Ik zal over een paar dagen weer foto’s maken. Ik vermoed dat deze eerste poging geen 10 dagen zal houden. Het is misschien niet helemaal goed te zien op de foto’s, maar ik heb de gel een beetje te ruim/breed aangebracht.

hands

Het resultaat!

Heb jij al eens dit soort gelnagellak geprobeerd? Wat vind jij ervan?

ondertekening

Gerelateerd artikel:
Review: Essence gel nails at home #2
Review: Essence gel nails at home #3 final update