header_oriflame

Eind mei heb ik bij mij thuis een Oriflame consulente over de vloer gehad. Mijn moeder, 4 vriendinnen en ik kregen een make-upworkshop. De consulente had ook een reeks verzorgingsproducten meegenomen en aangezien ik nog een aantal dingen nodig had, heb ik mijn slag geslagen.

Op advies van de consulente heb ik gekozen voor de ‘Optimals Oxygen Boost’-lijn voor droge/gevoelige huid. Ik was een beetje sceptisch omdat ik zelf in de veronderstelling was dat ik een ‘normale’ huid heb. Benieuwd naar mijn ervaringen?

producten

Ik heb de volgende producten:

Cleansing milk
Milde milk cleanser die onzuiverheden en make-up verwijdert en de huid een gehydrateerd gevoel geeft en voorbereidt op je toner. Met gepatenteerde antioxidant Lingon 50:50™ technologie. 200 ml

Soothing toner
Vervolg je cleanser met deze kalmerende toner. Met gepatenteerde antioxidant Lingon 50:50™. Je huid is nu klaar voor de dag- of nachtcrème. 200 ml

Day cream
Rijke, kalmerende dagcrème met gepatenteerde antioxidant technologie Lingon 50:50™ die beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, en O² voor optimale zuurstofopname van de huid. Geschikt voor de droge/gevoelige huid. Elke ochtend aanbrengen. 50 ml

Night cream
Voedende nachtformule met gepatenteerde antioxidant technologie Lingon 50:50™ die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, en O² voor optimale zuurstofopname van de huid. Voor de droge/gevoelige huid. Elke avond aanbrengen. 50 ml

flessen

Gebruik

De cleansing milk gebruik ik om mijn gezichtsmake-up te verwijderen. Ik gebruik 2 of 3 pompjes en masseer de milk met mijn handen in op mijn gezicht en hals. Daarna gebruik ik een vochtige washand om de milk én make-up te verwijderen. Dit werkt goed en mijn gezicht en hals voelen lekker fris. De toner bewijst de goede werking want als ik vervolgens met een watje met toner over mijn gezicht en hals ga komen er geen make-upsporen meer af. De toner voelt ook lekker fris en laat mijn huid zelfs een beetje prikkelen. Dat voelt niet vervelend, misschien ook het bewijs dat ik toch een gevoelige huid heb? Nadat de toner is opgedroogd breng ik de nachtcreme aan.

Ik gebruik deze combinatie ’s avonds, tenzij ik ’s avonds douche, dan gebruik ik een facewash van Hema. Puur een kwestie van ‘dat is sneller’. ’s Morgens was ik mijn gezicht met facewash, of ik spoel het af met alleen water. De dagcrème en nachtcrème gebruik ik elke dag.

potjes

Ingrediënten

Voor de lezers die ingredienten interessant vinden:

Cleansing milk: aqua, butylene glycol, ethylhexyl palmitate, glycerin, paraffinum liquidum, glyceryl stearate, peg-100 stearate, dimethicone, cetyl alcohol, imidazolidinyl urea, methylparaben, parfum, carbomer, propylparaben, allantoin, bht, sodium hydroxide, hydrolyzed cranberry fruit/leaf extract, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin

Soothing toner: aqua, propylene glycol, peg-40 hydrogenated castor oil, glycerin, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, sodium citrate, lactic acid, sodium benzoate, allantoin, disodium edta, parfum, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, hydrolyzed cranberry fruit/leaf extract, ethylhexylglycerin, ci 14700

Day cream: aqua, glycerin, propanediol, c12-15 alkyl benzoate, glyceryl stearate citrate, isopropyl myristate, cyclopentasiloxane, cetyl alcohol, cyclohexasiloxane, sodium polyacrylate, caprylyl glycol, glyceryl stearate, squalane, parfum, imidazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, allantoin, disodium edta, mannitol, faex extract, hydrolyzed cranberry fruit/leaf extract, propylene glycol, glycogen, magnesium ascorbyl phosphate, phenoxyethanol, saccharomyces/magnesium ferment, ethylhexylglycerin, saccharomyces/iron ferment, saccharomyces/copper ferment, saccharomyces/silicon ferment, saccharomyces/zinc ferment, ci 77891, ci 14700

Night cream: aqua, glycerin, hydrogenated polyisobutene, isohexadecane, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, butylene glycol, stearic acid, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, butyrospermum parkii butter, parfum, hydoxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, phenoxyethanol, squalane, imidazolidinyl urea, caprylyl glycol, allantoin, disodium edta, xanthan gum, methylparaben, mannitol, polysorbate 60, propylparaben, faex extract, hydrolyzed cranberry fruit/leaf extract, ethylparaben, propylene glycol, sodium hydroxide, sorbitan isostearate, glycogen, magnesium ascorbyl phosphate, saccharomyces/magnesium ferment, ethylhexylglycerin, saccharomyces/iron ferment, saccharomyces/copper ferment, saccharomyces/silicon ferment, saccharomyces/zinc ferment, ci 77891, ci 14700

swatches

Conclusie

Ik ben tevreden over deze producten. Mijn huid ziet er goed uit. Het valt me op dat de dag- en nachtcrème qua substantie erg op elkaar lijken. Meestal is nachtcrème een stuk dikker dat de dagcrème, maar dat is bij deze producten niet het geval. Qua hygiëne had ik de dagcrème en nachtcrème liever in een pompflacon gezien; nu moet je toch steeds met je vingers in ’t potje. Zou ik deze producten opnieuw kopen? Op zich wel, maar ze zijn alleen via een Oriflame consulente te koop, dus dat maakt het iets lastiger.

Gebruik jij verzorgingsproducten van Oriflame?

<

p style=”text-align:center;”>ondertekening