header3

The final update, the final verdict over Essence gel nails at home! Ik typ dit artikel nu op dinsdagavond. Benieuwd? Zondagavond liet de gellak van twee nagels los, na het douchen. Omdat ’t al laat was en ik geen foto’s meer kon maken, heb ik de gellak van de andere nagels op maandagavond verwijderd.

linkerhand na verwijderen

Maandagavond, linkerhand na het verwijderen van de gellak.

rechterhand na verwijderen

Maandagavond, linkerhand na het verwijderen van de gellak. De gewone nagellak op mijn wijsvinger moet ik hier nog verwijderen met remover.

Het verwijderen deed geen pijn, ik trok de laagjes makkelijk los. Niet de hele laag in één keer, maar ik verschillende reepjes. Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien, zien mijn nagels er niet al te fraai uit. Er zitten nog restjes van de gellak op en de nagels zien er droog uit.

linkerhand na schoonmaak

Maandagavond, linkerhand na het schoonmaken en verzorgen.

rechterhand na schoonmaak

Maandagavond, rechterhand na het schoonmaken en verzorgen.

Schoonmaken dan maar! Ik heb de cleanser van de set gebruikt om de resten te verwijderen. Dat hielp, maar mijn nagels zagen er nog steeds erg droog uit. Ik moet er bij zeggen dat ze al niet in topconditie waren toen ik de gellak aanbracht, maar ik heb niet ’t idee dat ze er veel slechter van zijn geworden. Op de twee foto’s hierboven zijn mijn nagels verzorgd met Lemony Flutter van Lush. Ze zien er er al een stuk beter uit vind ik.

linkerhand_dag_erna

Dinsdagavond, linkerhand.

rechterhand_dag_erna

Dinsdagavond, rechterhand.

Deze laatste twee foto’s heb ik vandaag (dinsdagavond) gemaakt, weer een aantal smeerbeurten met handcrème en Lemony Flutter later. Mijn nagels voelen nog steeds een beetje ruw, maar ik weet niet precies wat dat nu veroorzaakt.

Wat is uiteindelijk mijn mening over gel nails at home van Essence?

Ik vind het een fijn systeem. De gellak blijft een goede week zitten. Met meer oefening zal het aanbrengen beter gaan en blijft het misschien nog langer goed zitten. Daarentegen ben ik een kleurtje op mijn nagels snel moe, dus langer dan een week hoeft echt niet voor mij. Ik wil de french top coat nog eens proberen. Dan heb je een naturel manicure die lang blijft zitten. Perfect voor vakantie, een meerdaags festival of een zakenreis.

Yay or nay? Een yay van mij! 😀

Advies

Ik kreeg van nagelstylisten in mijn omgeving het advies om toch ook erg voorzichtig te zijn met het aanbrengen van dit soort gellak. Als er vocht of lucht onder de gellaag blijft zitten loop je kans op een schimmelinfectie. Werk dus snel maar accuraat en volg precies de instructies. Sla geen stappen over. Er zit een boekje bij de lamp, maar ik heb zelf deze instructies op de site van Essence gebruikt. Geef je nagels ook rust tussendoor, gebruik niet weken achter elkaar gellak op je nagels. Deze waarschuwing geldt overigens voor alle DIY gellaksystemen, niet alleen voor deze van Essence.

Be safe.

Ga jij gel nail at home van Essence ook proberen naar aanleiding van mijn review? Laat ’t me weten via Facebook, tag me op Twitter (@debbievancleef) of Instagram (@debstar73), of laat een reactie achter hieronder. Ben benieuwd naar jouw ervaring!

ondertekening

Gerelateerde artikelen:
Review: Essence gel nails at home #1
Review: Essence gel nails at home #2