“Wat is dat?”, vraag je? Netflix is een van oorsprong Amerikaanse aanbieder van series en films via internet. Je neemt een abonnement op de service en je kunt vervolgens onbeperkt van hun aanbod gebruik maken. Kijken doe je rechtstreeks op je pc, of je stuurt het beeld naar de Netflix app (applicatie) op je tv, game console, mediaspeler of tablet. ‘Slimme’ tv’s die zijn aangesloten op internet hebben zelf een app. Je mag je account op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken, maar je kunt maar op 2 apparaten tegelijk video’s kijken.
logo

Netflix: nu ook in Nederland!

Aanbod

Het aanbod in Amerika schijnt gigantisch te zijn. Volgens deze site bestaat het Amerikaanse aanbod uit een dikke 10800 titels (films/series/afleveringen), tegen zo’n 800 titels in Nederland. Da’s in vergelijking natuurlijk nog niks, maar er komen wel iedere dag een paar nieuwe titels bij. Alle series en films zijn ook Nederlands ondertiteld en dat ondertitelen is natuurlijk een flinke klus. Het verschil in aanbod wordt verder veroorzaakt door licenties. Netflix heeft in het ene land wel de rechten om een bepaalde serie of film uit te zenden, maar in een ander land juist niet. De vraag is natuurlijk of, en zo ja, wanneer, het aanbod wordt uitgebreid met recentere titels.

Ik heb het aanbod bekeken en veel van de series heb ik al gezien, maar er zitten toch ook wel veel toppers tussen die jij wellicht nog niet hebt gezien. Het fijne vind ik dat je aflevering na aflevering kunt kijken, zonder dat je week moet wachten op de volgende. Qua filmaanbod geldt ongeveer hetzelfde. Niet veel erg recente titels, maar toch veel films die ik nog niet gezien heb.

IMG_0042

De iPad app

Kosten

Een abonnement kost € 7,99 per maand. Hiermee kun je dus op 2 apparaten tegelijk kijken. Voor € 11,99 mag je op 4 apparaten tegelijk kijken. Je mag de dienst eerst een maand gratis proberen. Je kunt betalen met creditcard, iDEAL of via automatische incasso. Je kunt op ieder moment opzeggen als de dienst je toch niet bevalt. De opzegging gaat in aan het einde van je huidige factureringsperiode. Je kijkvoorkeuren worden een jaar lang opgeslagen.

Profielen en genres

Netflix biedt films en series in de volgende genres: actie, alternatieve (filmhuis) films, animatie, comedy, documentaires, drama, horror, kinder- en familiefilms, science fiction & fantasy en thrillers. Je kunt per persoon een uitgebreid profiel invullen waarin je bepaalt welk genre en subgenre, welke sfeer, welk onderwerp, welke taal of inspiratiebron je aanspreekt. Netflix stelt op basis daarvan een lijst samen van titels die je worden aangeraden.

Mijn eerste indruk?

Ik vind het aanbod veelbelovend en ik ga ervan uit dat het steeds verder zal worden uitgebreid. Er is veel dat ik nog niet gezien heb, dus ik kan wel ‘even’ vooruit. Qua kosten vind ik het ook erg meevallen. De kwaliteit van de stream is goed, vooral via de app op onze Samsung tv. De eerste 5 tot 10 seconden is het beeld niet helemaal scherp, maar het bufferen gaat snel. Het vooruit- en terugspoelen gaat snel en goed. Netflix onthoudt waar je bent gebleven, dus je kunt een volgende keer eenvoudig verder kijken.

Kortom: ik ben enthousiast! 🙂

Nou, dat was een hele lap tekst en ik hoop dat je tot hier bent gekomen. Ik zal in een volgende blogpost verder ingaan op het aanbod.

Heb je nog vragen over Netflix? Stel ze dan bij de reacties hieronder, of op mijn Facebookpagina.

ondertekening