Ik ruimde laatst de voorraadkast op en ik schrok van de hoeveelheid flessen douchegel die ik aantrof. Tijd voor een koopstop*!

Koopstop: douchegel

Waarom?

In dit artikel laat ik jullie zien wat ik nog allemaal op voorraad heb.

Koopstop: douchegel

Doel

Het doel van een koopstop is om geen nieuwe douchegel meer te kopen, totdat de voorraad op is.

Koopstop: douchegel

Maandelijks of tweemaandelijks zal ik rapporteren wat er is opgegaan en of ik me aan de koopstop heb kunnen houden.

Koopstop: douchegel

Welke douchegels heb ik nog?

Ik som ze voor het gemak even op:

 1. Therme lomi lomi, 75ml (nog halfvol)
 2. Neutral douchegel, 200 ml (nog halfvol)
 3. The Body Shop, earth lovers-lijn: cucumber and mint, 250 ml
 4. The Body Shop, earth lovers-lijn: pear and lemongrass, 250 ml
 5. Dove, purely pampering-lijn: kokosmelk en jasmijnblaadjes, 250 ml
 6. Dove, silk glow, 250 ml
 7. Dove, fine silk beauty bath, 500 ml (eigelijk badschuim, maar aangezien ik niet vaak in bad ga zal ik ‘m onder de douche gebruiken)
 8. Palmolive: olijf, 300 ml (nog halfvol)
 9. Nonique: ananas en piña colada, 200 ml
 10. The Body Shop: satsuma (mandarijn), 200 ml ( nog halfvol)

Ik heb deze foto’s een maandje geleden gemaakt en ik ben toen helemaal vergeten om de douchegel die ik nu gebruik op de foto te zetten. Da’s de satsuma shower gel van The Body Shop:

satsuma

De Palmolive is heel lang mijn favoriet geweest maar die is nu een beetje in de verdrukking geraakt door alle producten die ik ook wil proberen. Dove douchegels zijn zeker ook favorieten, maar een stuk prijziger dan die van Palmolive. Ze zijn romiger dan de douchegels van The Body Shop, dus beter voor in de najaar-/winterperiode. Maar die van The Body Shop ruiken ook ZO LEKKER! De douchegel van Therme is ook romig en voedend en die ga ik op vakantie opmaken denk ik. De douchegel van Nonique heb ik nog helemaal niet geprobeerd en de Neutral heb ik eens gekocht om uit te proberen. Werkt goed, maar wel erg neutraal 🙂 Ik houd toch meer van een lekker geurende douchegel en gelukkig kan mijn huid dat hebben.

Ik doe best wel lang met douchegel; in een maand tijd heb ik 125 ml van de satsuma opgemaakt. Ik vermoed dat ik met deze voorraad wel een jaartje vooruit kan!

Heb jij ook zo’n voorraad douchegels? Of maak je altijd eerst op wat je hebt?

 • De meeste bloggers hebben ’t over een ‘no buy’ in plaats van een koopstop. Omdat ik liever een Nederlandse term gebruik als er een goed alternatief is voor een Engelse term, heb ik gekozen voor ‘koopstop’.

ondertekening