Eind september is het weer tijd voor nieuwe series en nieuwe seizoenen. Ook de tijd van het jaar waarin we weer lekker in een huispak, met een dekentje op de bank kruipen. Kaarsjes aan, chipjes en een drankje erbij; kan ik echt van genieten. Ik vond bij Esprit een hele leuke en warme set:

esprit
Blauwe vest €55,99
T-shirt met lange mouwen €25,99
Grijze joggingbroek €55,99

Nu jij en ik lekker warm zijn aangekleed zal ik jullie meer vertellen over drie van mijn favoriete series! Drie van mijn favoriete series beginnen aan een nieuw seizoen.

Downton Abbey

De serie speelt zich af in het fictieve Downton Abbey, het statige huis van de graaf en gravin van Grantham, en volgt de levens van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden in de vroege regeerperiode van Koning George V. De serie begint in 1914 met het nieuws dat de Titanic is gezonken. Met de Titanic is ook de erfgenaam van de graaf om het leven gekomen. De graaf heeft drie dochters, maar omdat vrouwen in die tijd geen erfrecht hebben moet hij op zoek gaan naar een nieuwe erfgenaam. De serie gaat hoofdzakelijk over de omgangsvormen tussen de familie en hun bedienden, maar we maken ook mee dat ze elektriciteit en telefoon krijgen en dat de jongste dochter zich inzet voor het stemrecht voor vrouwen.

h-downton-abbey1

Ik vind het een serie om van te smullen. Heb de eerste 3 seizoenen deze zomer achter elkaar gekeken. Mijn favoriete karakter is toch wel Maggie smith als Countess Violet (titel: ‘Dowager countess of Grantham’). Zij kan heerlijk uit de hoek komen:

Countess Violet: “You are quite wonderful the way you see room for improvement wherever you look. I never knew such reforming zeal.”
Mrs. Crawley: “I take that as a compliment.”
Countess Violet: “I must’ve said it wrong.”
Bron

De NCRV gaat seizoen 4 eind dit jaar uitzenden op Nederland 2.

Grey’s Anatomy

Deze serie hoef ik denk ik niet meer te introduceren. Voor het tiende seizoen leef ik mee met de avonturen van ‘Mer and Der’ en de rest van de dokters. Grey’s Anatomy is te zien op Net5.

h-greys

Homeland

Vanavond kunnen we de eerste aflevering van seizoen 3 ‘via internet’ kijken. Homeland is een van de spannendste series van deze tijd, vind ik tenminste.

h-homeland

De serie gaat over Carrie Mathison, die wordt geschorst nadat ze in Irak een illegale operatie heeft uitgevoerd. Ze wordt overgeplaatst naar de afdeling Contraterrorisme van de CIA in Langley, Virginia. Tijdens die illegale operatie in Irak, werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al-Qaida.

Als ze op een dag voor een spoedzitting naar Langley wordt geroepen, krijgt ze de informatie dat Nicholas Brody, een Amerikaanse Marine Sergeant, is gered tijdens een Delta Force Operatie in een gebouw van Abu Nazir. Carrie gelooft heilig dat Nicholas de krijgsgevangene is waar haar informant haar voor gewaarschuwd heeft. De Amerikaanse overheid en de CIA zien de marinier echter als een oorlogsheld. Ze realiseert zich dat het een vrijwel onmogelijke taak is om haar superieuren te overtuigen.

Carrie benadert de enige persoon binnen de CIA die ze kan vertrouwen, Saul Berenson. Zij moeten nu samenwerken om Brody in de gaten te houden en een aankomende terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied voorkomen.

Vanaf 8 december wordt het derde seizoen van Homeland uitgezonden bij BNN.

Heb je alleen nog maar een oud, versleten joggingpak? Geen nood; als je je relaxkleding bij Esprit bestelt, heb je ’t al binnen 2 á 3 werkdagen in huis en zit jij voortaan ook ‘stylish verantwoord’ op de bank!

ondertekening

P.S. Seizoen 1 van Homeland is ook te vinden op Netflix!