Droogshampoo; gebruik jij dat (al)? Ik wel, iedere week. Ik heb voor mijn doen nu vrij lang haar (tot over de schouders) en wassen en stylen is niet mijn grootste hobby. Vandaar dat ik mijn haar na iedere wasbeurt zo lang mogelijk ‘houdbaar’ wil houden.

Droogshampoo-review: Balea versus Batiste Original

Ik was het meestal ’s avond en laat het aan de lucht drogen. ’s Morgens zet ik vervolgens de stijltang erop. Op de derde ochtend gebruik ik dan droogshampoo om mijn haar weer op te frissen. Ik spray ’t alleen in verschillende lagen bij mijn pony en langs mijn oren. Even doorwoelen of doorworstelen en klaar! Ik loop er die dag weer netjes bij en steeds vaker red ik ’t ook om mijn haar pas op de vierde avond te wassen.

Droogshampoo-review: Balea versus Batiste Original

Batiste droogshampoo

De eerste droogshampoo die ik probeerde was van Batiste, in de geur Original. Fijn spul, alleen een beetje aan de prijs. Voor een flacon van 200 ml betaal ik meestal zo’n € 4,50 bij Kruidvat of Trekpleister. Ik kom zoals jullie weten regelmatig bij de DM drogist hier over de grens. Aangezien ze daar geen Batiste verkopen en ik toch droogshampoo nodig had, besloot ik een flacon Balea droogshampoo te kopen. Met € 2,25 voor 200 ml is die en stuk goedkoper, maar is die net zo fijn?

Droogshampoo-review: Balea versus Batiste Original

Batiste

Balea droogshampoo

Eerlijk gezegd doet de Balea droogshampoo bijna niks voor mijn haar. Het spul ruikt niet echt lekker fris en ik heb het idee dat er alleen maar lucht/vocht uit de flacon komt. Het spul plakt zelfs een beetje. Als ik de Batiste gebruik wordt er duidelijk een witte nevel verspreid. Die moet je goed inmasseren en vervolgens je haar goed doorborstelen. Bij de Batiste merk ik ook echt dat mijn haar meer volume krijgt en wat stroever wordt. Met de Balea blijft het haar vrij slap, er treedt geen verbetering op.

Droogshampoo-review: Balea versus Batiste Original

Balea

Vergelijking

Balea Batiste Original
Geur Niet echt aanwezig Lekker fris
Witte waas  Geen Ja, maar als je de droogshampoo goed inmasseert verdwijnt de waas
Werking  Doet weinig voor mijn haar Super!
Prijs  € 2,25 voor 200 ml € 4,50 voor 200 ml

Droogshampoo-review: Balea versus Batiste Original

Conclusie

De winnaar is wat mij betreft dus toch de Batiste, ondanks dat die een stuk duurder is.

Gebruik jij droogshampoo? Zo ja, welke is jouw favoriet?

 

ondertekening