Gedurende het afgelopen jaar heb ik veel zelf geleerd over bloggen. Door blogs te lezen, door tips van andere bloggers te gebruiken en door alles wat ik zo links en rechts op het internet tegenkwam. Serena van Beautylab blogde laatst over een master class voor beauty bloggers die door het tijdschrift Grazia zou worden georganiseerd.

header_gbbmc1

Zij zou daar onder andere spreken, samen met Mascha van Beautygloss. Dat leek me interessant, dus ik heb een kaartje gekocht. Afgelopen zaterdag was ’t zover! Benieuwd naar wat er die dag gebeurde?

wachten-op-de-trein-twitterNou, het begon vooral héél vroeg! Om 5:40 ging de wekker en om 6:44 had ik de trein naar Amsterdam. De master class werd gehouden bij Double Tree by Hilton, dat gelukkig vlakbij het centraal station ligt. Wat was ’t druk! Achteraf begreep ik dat er zo’n 200 meiden/dames aanwezig waren. Erg leuk om al die verschillende typetjes te zien, van jonge meiden met hun moeder tot dames die ik ouder dan mezelf schatte.

Het was allemaal goed geregeld. We werden ingedeeld in groepen en begonnen met de presentatie van Kirsten Jassies en Negin Mirsalehi. Kirsten werkt als social media expert bij het bloggersnetwerk van uitgever Sanoma. Zij gaf ons een inspirerend verhaal over hoe je je blog kunt profileren.

Negin in actie. Van Kirsten heb ik helaas geen foto.

Negin in actie. Van Kirsten heb ik helaas geen foto.

Negin is een Amsterdamse fashion blogger die na haar HBO marketing eigenlijk geen zin had om aan de slag te gaan bij een makelaar of verzekeraar. De kost verdienen met haar passie, dat leek haar een beter idee. Die passie is mode en Negin begon op Instagram met het posten van haar looks. Ze stak véél tijd in het opbouwen van een groot publiek, wat erin resulteerde dat ze nog niet zo lang geleden de Nederlandse Instagrammer met de meeste volgers was. Om meer achtergrondinformatie te kunnen geven over haar looks is ze haar eigen blog begonnen.

Hierna stond een workshop van Be Creative op ’t programma, een nieuw make-upmerk dat bij ICI Paris XL wordt verkocht. Een ding was duidelijk; deze dames hebben allemaal passie voor hun werk! Er waren 5 ‘stations’ met ieder andere producten. Helaas was er per station maar 10 minuten tijd beschikbaar, maar de dames hebben ons toch een hoop kunnen laten zien. Ik mocht ook in de stoel plaatsnemen bij een van die stations, was erg leuk! Heb een goede indruk van de producten van Be Creative, mooie strakke verpakkingen en de spullen zijn van een goede kwaliteit.

Na de workshop was het tijd voor de lunchpauze. Het was vrij druk bij het uitgebreide buffet, maar het eten was erg lekker en goed verzorgd. We hadden een uurtje de tijd en konden na het eten ook nog even een frisse neus halen buiten. Het middagprogramma bestond uit 3 presentaties en Thijs Willekes beet het spits af. Hij vertelde hoe hij het beauty- en televisievak is ingerold en dat het vooral belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Leuke vent, hij kan goed vertellen. Je gooit er een kwartje in en er komt voor een euro uit! 😉

Thijs Willekes (Modepolitie, So Thijs)

Thijs Willekes (Modepolitie, So Thijs)

Na Thijs was de beurt aan Mascha. Haar verhaal was ook inspirerend, ze vertelde over hoe ze is begonnen als eerste Nederlandstalige beautyblogger en hoe ze zichzelf en haar blog heeft ontwikkeld tot wat die nu is. Daarnaast gaf ze een kijkje achter de schermen van blog.

Mascha Feoktistova van beautygloss.nl

Mascha Feoktistova van beautygloss.nl

Serena was de hekkesluiter en ze gaf wat mij betreft de beste presentatie. Ik heb een aantal nuttige tips en handigheidjes opgeschreven die ik zeker ga toepassen! Bedankt Serena!

Een kiekje samen met Serena Verbon van Beautylab.nl

Een kiekje samen met Serena Verbon van Beautylab.nl

Poeh, lang verslag hè… Ben je er nog? Na afloop kregen we nog een hele leuke goodiebag mee naar huis van Grazia/Sanoma. Daarin zaten 3 producten van Be Creative en nog een hele hoop andere goodies.

goodiebag-gbbmc

Een kiekje samen met Serena Verbon van Beautylab.nl

Wil je meer weten over de inhoud van de goodiebag? Let me know in the comments!

ondertekening