Ik ben nog erg op zoek naar producten die goed zijn voor mijn gezicht. Mijn neus en voorhoofd kunnen in de loop van de dag behoorlijk gaan glimmen, dus dat wil ik fixen. Toen de dag- en nacht crème van Oriflame laatst op waren heb ik het schap bij de DM drogist in Duitsland maar weer eens bestudeerd en toen vielen me deze twee producten op: ‘mattierende Tagespflege’ en ‘klärende Nachtpflege’ van het (mij onbekende) merk Aok

AOK gezichtsverzorging

Verpakking

Op de verpakking staat dat er geen parabenen inzitten, dat er wel extracten van witte thee en ginseng inzitten en dat de crèmes 24 uur vocht inbrengen. Vertelt de ingrediëntenlijst hetzelfde? Ik weet er niet zo heel veel vanaf, maar hoe verder een stof achteraan in de ingrediëntenlijst staat, hoe kleiner de hoeveelheid of concentratie in het product. Om er toch wat meer over te leren heb ik er een paar opgezocht.

AOK gezichtsverzorging

De ingrediënten van de dagcrème.

Ingrediënten

Cetearyl alcohol viel me op omdat die vrij ver vooraan staat. Alcohol staat erom bekend dat het je huid uitdroogt, maar het werkt ook ontsmettend. Dat verklaart het ‘klärende’ onderdeel (betekent volgens mij ‘zuiverend’). Op nu.nl vond ik: “De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde ‘zachte alcohol’ de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar. Cetearyl alcohol is veelgebruikt en veilig .” Ok, geen ‘bad guy’ dus.

AOK gezichtsverzorging

De ingrediënten van de nachtcrème.

Ik heb geleerd dat Dimethicone een silicone is (alles dat eindigt op -cone). Er wordt van alles geroepen over siliconen en het meeste is negatief. Op Beautylab.nl vindt ik daarover het volgende: “Siliconen zijn ingrediënten die, afhankelijk van de soort en de toepasbaarheid, zorgen voor een soepele aanbreng en een silkysmooth gevoel.” en “Dimethicone heeft de eigenschap om een dunne film om de haarschacht of op de huid te leggen. Het beschermt op deze manier niet alleen, maar zorgt ook dat de werkstoffen niet vervliegen maar juist daar blijven waar ze hun werk moeten en kunnen doen. Het geeft daarbij een zijdezacht en glad gevoel aan de huid.” Dimethicone staat in de lijst op een plekje na het midden, dus de concentratie is niet zo heel hoog. Ook geen ‘bad guy’ in mijn ogen.

Parfum (fragrance) staat bijna als laatste in de lijst. Parfum kan voor mensen met een gevoelige huid een nadeel zijn omdat het de huid kan irriteren als de concentratie te hoog is. Ik vind het altijd een vreemde vermelding; een parfum is toch ook weer opgebouwd uit allerlei stoffen, of niet?

De geur van deze crèmes vind ik trouwens een groot pluspunt! In de DM stond een proefexemplaar en daar heb ik even aan geroken. Woohoo, wat ruikt dit spul lekker! Ik weet nog steeds niet waar de geur me aan doet denken, maar als ik het moet beschrijven kan ik alleen maar ‘crèmig’ verzinnen. Daar heb je niet veel aan he? 😉 Het is gewoon een hele zachte en frisse geur die ik erg aangenaam vind.

Mijn mening

Ik gebruik deze crèmes nu al 2 maanden en ik ben erg tevreden. Ze smeren heerlijk, zijn qua substantie precies goed, niet te dun of te dik en ze trekken snel in. Ik kocht de dagcrème vooral voor het matterende effect, maar ik zie niet echt een matterend effect geloof ik. Daarentegen heb ik nooit andere matterende producten gebruikt (behalve een gezichtsprimer), dus ik kan het ook niet vergelijken. Desondanks vind ik deze crèmes van Aok wel erg fijn. En laat ik de prijs niet vergeten; rond de € 3,50 per potje! Dat zijn toch fijne prijsjes hè? That’s why we love DM! 😀

Ik kan je deze crèmes aanraden en zal ze zelf ook opnieuw kopen.

Heb jij deze crèmes als eens gebruikt en wat is jouw mening?

ondertekening