Vorig jaar ontdekte ik de Eight Hour Cream  van Elizabeth Arden. De zalf dankt zijn naam aan de werkzame stoffen die wondjes binnen 8 uur kunnen genezen. Op zich een claim die deze zalf niet echt kan waarmaken (imho), maar helend werkt het wel!

Tube

Fijn om te smeren op kleine (schaaf)wondjes, of op hele droge plekjes op bijvoorbeeld je elleboog of hand. Ik gebruik de Eight Hour Cream nu al een hele tijd als balsem op mijn lippen en dat bevalt supergoed. Enige nadeel is dat zo’n tube zalf niet heel erg handig werkt…

Review: Elizabeth Arden Eight Hour Cream in stickvorm

Steeds met die tube in de weer zijn, dat vettige goedje op je vinger. Al met al een beetje veel gedoe.

Stick

Toen ik zag dat de Eight Hour Cream ook in lipstickvorm te koop was dacht ik “die moet ik hebben!”. Ik kwam ‘m voor ’t eerst tegen in een parfumerie in Stockholm. Zonder de prijs te checken liep ik naar de kassa. Daar aangekomen moest ik 280 Zweedse kronen afrekenen (da’s zo’n 31 euro :-S). Ik dacht nog “dat spul is sowieso duur, doe ’t maar gewoon”. En een paar minuten later had ik de Eight Hour Lip Protectant Stick SPF15 in da pocket.

Review: Elizabeth Arden Eight Hour Cream in stickvorm

 

Toen ik de stick de eerste keer helemaal omhoog draaide viel me op dat hij eigenlijk vrij kort was. De stick bevat 3,7 gram product. Dat had ik wel gezien op de verpakking, maar dat zegt me dan toch niet zo heel veel over de daadwerkelijke hoeveelheid. Ter vergelijking: een Labello stick bevat 5 gram product.

De Eight Hour Cream Lip Protectant Stick werkt wel supergoed. Het spul voelt heerlijk op mijn lippen en het geeft ze een mooie glans. Ik gebruik ‘m heel vaak en het stickje is dus ook al een stukje korter geworden.

8hourstick-3

Eight Hour Cream Lip Protectant Stick nog eens kopen?

Zou ik ‘m opnieuw kopen? Qua werking wel, die is erg fijn. Maar de prijs vind ik toch wel erg hoog. Op zich was het niet heel slim van mij om de stick te kopen bij de duurste parfumerie/drogisterijketen van Stockholm (Kicks)*. Bij de Nederlandse Douglas betaal je echter ook nog zo’n € 21,51 (webshopprijs) voor dezelfde hoeveelheid. Wel een stuk goedkoper dan in Zweden, maar toch nog een fikse prijs. Als deze op is ga ik denk ik weer een andere lipbalsem uitproberen. En voor noodgevallen heb ik altijd nog een tubetje Eight Hour Cream in mijn tas.

Review: Elizabeth Arden Eight Hour Cream in stickvorm

*Na deze ontgoocheling ben ik van een aantal producten de prijzen gaan vergelijken met andere winkels en de prijzen van Kicks liggen dus beduidend hoger. Let daar dus op als je naar Stockholm/Zweden gaat binnenkort.

Ken jij deze stick? Of gebruik je een andere dure lipbalsem?

ondertekening

Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!