In de herhaling… omdat er één jaar en drie dagen later nog steeds jassen met metalen knopen worden verkocht! Ik heb de website en de prijzen gecheckt en wat aanpassingen gedaan.


Ken je dat? Heb je een mooie nieuwe jas gescoord, liggen na een paar dagen al één of meerdere knopen eraf. Die naai je terug eraan, want knopen aanzetten kunnen de meeste kledingfabrikanten immers niet meer. Een dag later; weer een knoop eraf… Dit heb ik dus vorig jaar gehad met mijn winterjas.

Butofix

Butofix

Ik ben nog naar de markt geweest voor extra sterk garen, speciaal voor knopen. Het mocht allemaal niet helpen. De knopen aan die jas zijn van metaal en het steeltje snijdt alle soorten garen gewoon door. This called for desperate measures…

Er worden veel jassen met metalen knopen verkocht, dus er moeten toch zeker meer mensen met hetzelfde probleem zitten? Op forums vond ik inderdaad veel berichten over hetzelfde probleem èn de oplossing: Butofix!

Met Butofix kun je knopen aanzetten zonder naald en draad. Op de verpakking staat duidelijk uitgelegd hoe je het moet gebruiken. Per knoop heb je een kram, een rubber afstandsringetje en een tegenknoop nodig. Met één verpakking kun je 10 knopen ‘behandelen’.

Butofix_stap1

Butofix_stap2

De knopen blijven echt muurvast zitten, ik ben er heel blij mee. Ik heb dit zakje Butofix gekocht bij De Greef in Amstenrade, da’s een fourniturenwinkel. Een zakje voor 10 knopen kostte daar vorig jaar twee jaar geleden € 3,40. Je kunt het ook online vinden bij verschillende sites, maar let goed op de prijzen. Ik ben ze tegengekomen voor prijzen tussen de € 2,75 en € 6,95 € 3,25 en € 6,60 (!). Houdt ook rekening met de verzendkosten. Online heb ik ze het goedkoopste gevonden bij Fournituren4fun.

Mulder Naaimachines verkoopt nog steeds de meeste kleuren tegenknopen. Je kunt bij hun kiezen uit zwart, bruin, grijs, beige of marineblauw. Of je andere kleuren dan zwart nodig hebt kun je je natuurlijk afvragen, aangezien die tegenknopen aan de binnenkant van de jas zitten.

Kende jij Butofix al?

ondertekening

Dit artikel verscheen voor het eerst op 11 november 2012 op www.debbieschrijft.nl. Het is bijgewerkt op 14 november 2013. Een jaar na dato zitten de knopen die ik met Butofix heb bevestigd ook nog steeds aan de jas die in het voorbeeld is gebruikt.

Butofix_Pinterest