Yup, je leest het goed, ik ben vandaag jarig! Geen groot feest dit jaar, maar vanavond krijg ik wel familie op bezoek.

Toevallig kwam ik gisteren bij Sabien een recept tegen voor cheesecake. cheesecake_HEADERNiet de Nederlandse kwarktaart, maar de Amerikaanse variant, die je moet bakken. Het resultaat zag er zo lekker uit dat ik het recept meteen wilde proberen. Zodra ik vanmiddag vrij was van mijn werk ben ik begonnen met bakken. De cheesecake moet natuurlijk klaar zijn voordat het bezoek vanavond komt! Gelukkig is het recept vrij eenvoudig.

cheesecake_ingredienten

Benodigdheden voor de vulling

  • 4 bakjes Philadelphia
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 125 gram zure room
  • scheutje vanille aroma

Benodigdheden voor de bodem

  • 250 gram bastognekoeken
  • 80 gram boter

Werkwijze

Als voorbereiding bedek je een springvorm met bakpapier. Je kunt de springvorm ook invetten, dat heb ik nu gedaan. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verkruimel de bastognekoeken tot fijne kruimels. Kan met een keukenmachine of gebruik een deegroller als je geen machine tot je beschikking hebt.

Smelt de boter en voeg hieraan de kruimels toe.

Bedek de bodem van de springvorm met dit mengsel en zet de springvorm dan in de koelkast om af te koelen.

Voor de vulling mix je de Philadelphia romig en voeg je daarna één voor één de andere ingrediënten, suiker, zure room, vanille aroma en de eieren, toe. Mix dit tot een glad mengsel.

Haal de bodem uit de koelkast en giet hier het mengsel overheen.

Bak je cheesecake in een uur op 160 graden.

Laat de cheesecake minstens een uur afkoelen voordat je hem serveert.

cheesecake_resultaat2

cheesecake_resultaat1

De cheesecake ziet er goed uit, hij staat nu af te koelen. Ik ben benieuwd of hij ook lekker smaakt!

Heb jij wel eens op deze manier cheesecake gemaakt?

ondertekening