Films kijken doe ik graag. Vooral in deze tijd van het jaar, lekker binnen met de kaarsjes aan. Ik heb een paar favoriete kerstfilms die ik ieder jaar wel weer opnieuw kan kijken.

kerstfilms-header

The Holiday

Met: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

kerstfilm the holiday

Cameron en Kate spelen allebei dames met liefdesperikelen, die tijdens de kerstvakantie wegvluchten uit hun dagelijks leven. Kate dien woont in een kleine, knusse cottage op het platteland buiten Londen, ruilt van huis met Cameron. Zij woont in een grote, luxe villa in Los Angeles. Beide komen ze een nieuwe man tegen…

Deze film is voor mij een hit, omdat het zo’n leuk verhaal is. Twee dames die allebei de grote plas oversteken omdat ze hun thuissituatie helemaal zat zijn en dan de liefde van hun leven tegenkomen. Romantiek ten top.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=G0p8Su3bdHc]

Love Actually

Met: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Nightly, Martine McCutcheon, Bill Nighy en Rowan Atkinson.

kerstfilm love actually

In deze film lopen een heleboel verhaallijnen door elkaar, met mensen die uiteindelijk allemaal op enige manier  met elkaar verbonden zijn. Het leukste vind ik Hugh Grant als kersverse premier van Engeland die verliefd wordt op een van zijn werkneemster in de huishouding, Martine McCutcheon. De film heeft gewoon een positieve boodschap en de Britse humor kan ik zeer waarderen.

The Polar Express

Met stemmen van Tom Hanks, Leslie Zemeckis en vele anderen.

kerstfilm polar express

Een jongen wordt op kerstavond wakker van het geluid van een trein. Als hij naar buiten kijkt ziet hij the Polar Expresse staan. Een magische trein die op weg is naar de Noordpool. Wil hij mee op bezoek naar de kerstman?

De enige animatie in mijn lijstje van favoriete kerstfilms. Deze film is alweer bijna 10 jaar oud en ik kan me herinneren dat ik ‘m toen zo anders vond dan andere animatiefilms omdat de mensen zo echt lijken. Het deze een keer of drie gekeken en hij blijft mooi. 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ex_S7iOdTGg]

Al deze films zijn heerlijk om mee in de kerstsfeer te komen. Ze zijn helaas alle drie niet op Netflix beschikbaar, maar zullen vast weer op tv komen. Helaas kan ik nergens een (online) tv-gids vinden die nu al het schema van de hele maand december laat zien.

Welke kerstfilms zou jij me aanraden?

ondertekeningBron filmposters: www. imdb.com
Bron titelafbeelding: www.weheartit.com