Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb in dit jaargetijde altijd heel veel handcrème nodig. Door de koude lucht buiten en de warme droge lucht binnen hebben mijn handen veel te lijden. Ik gebruik dus veel handcrème. Hema handcrème is al jaren mijn een van mijn favorieten. De Dove handcrème heb ik vorig jaar ontdekt, nadat ik ‘m cadeau gekregen had. De L’Occitane handcrème zag ik veel op blogs voorbij komen en daarom heb ik ‘m zelf gekocht. Benieuwd naar welke ik de beste handcrème vind? 

handcremes_header2

Deelnemers

Ik zal de deelnemers van deze battle aan je voorstellen:

  1. Hema Hand+: Hand- en nagelcrème die preventief tegen huidveroudering werkt. SPF 10, betaglutane, kératine. 75 ml, € 4,-.
  2. L’Occitane Pivoine Flora: Verrijkt met druivenpitolie en sheaboter helpt deze crème de handen te hydrateren, verzachten en omhullen met de delicate, bloemige geur van pioenrozen. 30 ml, €7,50.
  3. Dove Deep care complex: Indulgent nourishment, voedende handcreme met sheaboter. Verwent je handen met rijke romigheid. 75 ml, € 3,99.

Smeerbeleving

Alledrie de handcrèmes smeren makkelijk en trekken snel in. Dat vind ik zelf wel belangrijk, vooral bij handcrème die ik overdag gebruik. Voor ’s nachts mag het een vettigere crème zijn die minder snel intrekt.

handcreme_toefjes

Geur

De Hema handcrème heeft een poederig geurtje dat ik erg lekker vind. De Dove handcrème heeft dat typisch Dove-geurtje, houd ik ook van. Aanvankelijk was het ook de geur van pioenrozen die me aantrok bij de L’Occitane handcrème, maar die geur blijkt voor mij veel te sterk te zijn. Waar de geur van de Hema en Dove producten na een minuut of 5 vervliegen, blijft de geur van het L’Occitane product hangen totdat je je handen weer wast. Onze kat wil zelfs niet door mij geaaid worden als ik die crème gesmeerd heb. Ik vind de geur te sterk, te aanwezig. Minpunten voor L’Occitane dus, gelijke score voor Hema en Dove.

handcreme_uitgesmeerd

Verzorging

Ook qua verzorging moet ik de L’Occitane handcrème de minste punten geven. Ik had hoge verwachtingen, maar mijn handen voelen niet super verzorgd aan. Op dit punt scoort Hema beter en de Dove handcrème zelfs het best. Mijn handen voelen weer lekker zacht en dat gevoel houdt ook goed aan. Totdat ik mijn handen weer was, daarna smeer ik meestal meteen opnieuw. Het verschil tussen de Hema en Dove handcrèmes is overigens erg klein als het over de verzorging gaat.

Ingrediënten

Water en glycerine zijn de hoofdbestanddelen van alledrie de crèmes. Daarna bij L’Occitane sheaboter, cetearyl alcohol en druivenpitolie. Verder bevat deze crème nog een aantal oliën, dus je zou denken dat die toch het beste zou moeten verzorgen. Bij Hema zijn vaseline, panthenol en dimethicone (een silcione) onder andere de overige bestanddelen. Bij de Dove handcrème wordt de sheaboter pas op ongeveer één derde van de lijst genoemd. Ik vind het lezen van de bestanddelen nog altijd lastig moet ik zeggen.

Dove_ingredients

Dove ingrediënten

loccitane_ingredients

L’Occitane ingrediënten

hema_ingeredients

Hema ingrediënten

Uitslag van deze handcrème battle?

  1. Dove Deep care complex
  2. Hema Hand+
  3. L’Occitane Pivoine Flora

Dove en Hema zitten elkaar kort op de hielen, maar de Dove handcrème heeft toch net een streepje voor.  L’Occitane is voor mij echt een tegenvaller gebleken. Misschien heb ik de verkeerde geur gekozen? Door de prijs zal ik nu ook niet snel een andere proberen denk ik.

Ben jij op zoek naar een lekkere handcrème? Misschien heb ik je dan met deze battle kunnen helpen. Doe er je voordeel mee!

Heb jij een favoriete handcrème?

ondertekening

P.S. als je mij een website kunt aanraden waar informatie over cosmetica-ingrediënten op een begrijpelijke manier staat beschreven; laat ’t me alsjeblieft weten!