De tangle teezer; heel veel bloggers hebben er al over geschreven. Een kunststof haarborstel die je gebruikt om klitten en knopen in je haar te ontwarren. Ik was nieuwsgierig, dus ik heb ‘m gekocht bij een kappersgroothandel. Hij kostte iets van 13 euro. Benieuwd wat ik ervan denk?

tangle teezer verpakking

De vormgeving verschilt van een ‘normale’ borstel. Hij is heel breed en dat maakt het best lastig om de tangle teezer fatsoenlijk vast te houden. Hij is me al een paar keer uit mijn hand geglipt.

tangle teezer zijkant

Ik heb geprobeerd om ‘m ook als een gewone borstel te gebruiken, maar dat is geen succes. Er zitten korte en wat langere pinnetjes op en voor mijn gevoel zijn ze veel te kort om je haar op de gewone manier mee te borstelen. Je moet de borstel iedere keer een slag draaien om door een laag haren heen te komen.

tangle teezer hand

Voor het verwijderen van klitten en knopen is hij goed, het concept werkt op dat vlak wel. Ik heb haar dat niet snel klit, dus ik heb ‘m eigenlijk bijna niet nodig. Daarnaast borstel ik mijn haar altijd al voorzichtig: ik pak het samen in een staart, begin onderaan te borstelen en werk zo naar boven. Daarmee krijg ik klitten en knopen ook al goed getemd.

tangle teezer tanden

Conclusie

Wat mij betreft is het dus een hype. Ik kan me wel voorstellen dat het fijn werkt als je wel veel last van klitten of knopen in je haar hebt. Of bij kinderen met langer haar bijvoorbeeld. Ik heb ‘m nu en ik gebruik ‘m af en toe, maar ik zal de tangle teezer niet opnieuw kopen.

tangle teezer rug

Heb jij de tangle teezer al eens geprobeerd? Wat is jouw mening?

ondertekening