Ja ja, alweer de derde DIY deze week! Deze keer is het eentje zonder beschrijving, want het is de bedoeling dat je je zelf creatief in de bocht gooit. Ik heb dit niet zelf verzonnen, maar ik werd geïnspireerd door een collegaatje dat een adventstuk had gemaakt. Ik herkende het eerst niet als zodanig, maar dacht dat het een taart was, vandaar de titel “kersttaart” 😉

kersttaart_header

 

kersttaart_5

 

Basis

De basis is gemaakt van 2 blokken oase, de tweede laag van de taart is een half blok oase. Daar omheen gewikkeld zit een stuk sneeuwdeken. De basis is meteen het lastigste, want die sneeuwdeken laat zich maar moeilijk temmen. Een advies: gebruik een lijmpistool! Je hebt veel lijm nodig, dus zorg dat je genoeg lijmstaafjes hebt. Ik denk dat ik wel een stuk of 5, 6 heb gebruikt.

kersttaart_6

kersttaart_7

Versieren!

Daarna is het een kwestie van losgaan; versier de taart met kralensnoeren, kerstballetjes, ornamentjes, strikjes, pakjes… you name it! Alles kan erop. Ik heb gekozen voor een kleurcombinatie die misschien niet typisch kerst is. Ga je liever voor rood-goud of zilver-wit, alles kan natuurlijk.

kersttaart_8

De benodigdheden zijn redelijk budget, alleen de sneeuwdeken is vrij prijzig. Ik heb die al een paar jaar in huis, maar weet niet meer wat ik daarvoor betaald heb. Hij komt volgens mij bij Intratuin vandaan. De rest van de versieringen komen van Wibra en Action. Het hertenkopje komt van Big Bazar.

De kersttaart

kersttaart_3

kersttaart_2

kersttaart_1

Ga jij nog iets maken voor kerst?

ondertekening