Door Frank.

Na een aantal maanden vragen (zeuren) om een “guest apperance” op de blog van Debs is het zover. Ik schrijf een blogpost waarin ik uitleg waarom ik een Nintendo Wii U heb gekocht. Want dat is een Topic. Op mijn werk en in mijn vriendenkring krijg ik vaak de vraag: “Waarom heb je in godsnaam een Wii U gekocht?” Erg vaak… Mogelijk hoef ik mij na deze post mij niet meer zo vaak te verantwoorden.

wiiu_3

Een kleine introductie is misschien op zijn plaats. Ik ben Frank en ik ben 33 jaar oud. Ik zie mijzelf als een “hardcore” gamer. Hardcore gamer betekent niet dat ik gil en schreeuw tijdens het gamen, maar dat ik het nogal (te) veel doe en het serieus neem. Geen Farmville en dergelijke “games” dus. Sinds dat ik kan lopen zijn er altijd al spelcomputers aanwezig geweest in het huishouden. Ik ben er mee opgegroeid.

Voordat de twijfel over de Wii U begon had ik een Xbox 360 en een Playstation 3. Een Nintendo Wii had ik niet. Het hele liggen, springen, bewegen en wiebelen voor de tv hoefde van mij niet. De logische volgende aankoop zou dan ook een Xbox One of een PS4 zijn. Een Wii U is toch voor kinderen en ouderen? Dat was tenminste het beeld dat ik ervan had vanwege de doelgroep van de (eerste) Wii console.

Argument 1: Ik wil nu een nieuwe console!

Zoals eerder vermeld heb ik veel consoles gehad en heel vaak stonden deze ingepakt onder de kerstboom. Dat ik nu een nieuwe console wil is daarom vooral ook om sentimentele redenen. Om de één of andere reden komt de Xbox One volgend jaar pas naar Nederland. De PS4 is er wel al, maar die heeft zo ongeveer de winkels overgeslagen omdat er zoveel pre-orders waren. De PS4 is daardoor al uitverkocht en er komen volgend jaar pas weer nieuwe exemplaren in de winkel.  De enige beschikbare console voor deze kerst is dan de Wii U.

Argument 2: Een console koop je voor de games!

De Wii U is al een klein jaartje uit en er zijn daardoor ook genoeg games die ik nog niet heb kunnen spelen. De Xbox One en PS4 hebben een handjevol (een klein handje dan) nieuwe titels, waar ik er nog niet direct een van wil spelen. Op de Wii U is er Pikmin, Zelda en Mario, die ik allemaal wil spelen. Daarnaast heb ik nog een PC waar het merendeel van de Xbox One en PS4 games ook op kunnen worden gespeeld.

Argument 3: De GamePad

We hebben op dit moment één tv in de woonkamer staan. Bij de Wii U zit een GamePad met een ingebouwd scherm. De meeste games kun je hier volledig op spelen. Zoals eerder vermeld game ik nogal veel. Aangezien Debs graag schitterende series zoals East Enders wil kijken claimt zij op die momenten de tv. Bij de Wii U maakt dat niet uit, ik kan gewoon verder gaan op de GamePad.

Argument 4: Hij is al een tijdje uit

Toen de Xbox 360 uit kwam heb ik hem meteen gekocht (day 1). In het eerste jaar is hij 4 keer stuk gegaan. De PS3 heb ik ook day 1 gekocht en die is twee keer stuk gegaan. Een klein onderzoek op internet leerde dat de Wii U niet veel stuk gaat. Een nieuwe console al na een weekje moeten terugsturen draagt niet bij aan mijn kerstsentiment.

Argument 5: Samen

Bijna elke game op de Wii U kun je samen spelen. Ik kan eindelijk met Debbie samen spelen (games dan hè :-)) in games die haar ook aanspreken. Gears of War (waar je samen Aliens doodt door ze de kop af te zagen) spreekt haar minder aan dan het vrolijke, kleurige Mario. Bijna alle games op de Wii U kun je samen spelen.

Argument 6:  De prijs

Voor 300 euro krijg je een volledig systeem inclusief 2 games, een GamePad en een hdmi-kabel (bij de andere systemen krijg je die er niet eens bij). De PS4 kost 400 euro zonder games, de Xbox One gaat (waarschijnlijk) 500 euro kosten.

Bovenstaande argumenten hebben mij (ons) doen besluiten om een Wii U aan te schaffen. Hij staat nu een week of drie in huis en we hebben er veel  plezier van.

Ik zou graag ook nog een review schrijven over de Wii U. Zou je die willen lezen, reageer dan op deze post!

ondertekening_frank