Sinds een jaar of twee heb ik een iPad. Eerst dacht ik dat het alleen een speeltje zou zijn, een erg duur speeltje weliswaar. Tot ik die van mijn vriend regelmatig gebruikte en ik merkte dat het toch wel een erg handig ‘speeltje’ is. Benieuwd waar ik mijn iPad zoal voor gebruik? Ga er dan even voor zitten en neem er iets te drinken bij want het is een vrij lang artikel geworden.

ipad_header

Allereerst de foto van mijn toegangsscherm: een collage van foto’s die we twee zomers geleden maakten in ons favoriete vakantieland Zweden. Op het startscherm heb ik een vrolijke achtergrond van Apple gekozen. Op mijn favoriete pagina zie je de apps die ik het meeste gebruik. Naast de standaard apps die iedereen wel gebruikt (Facebook, Twitter, Buienradar, Youtube, Nu.nl), ook Etsy en Pinterest. Van beide apps ben ik vergeten foto’s te maken. Voor diegenen die deze apps nog niet kennen; Pinterest is een online inspiratiebord waar je foto’s vindt over duizend en één onderwerpen. Etsy kun je beschouwen als een verzameling van mini webshops. Creatieve mensen bieden via Etsy hun (meestal) zelfgemaakte items te koop aan. Hier kun je erg leuke cadeautjes vinden en de aanbieders komen voornamelijk uit Europa en de Verenigde Staten.

favorieten

In het mapje TV staan een zestal apps die ik niet zo heel vaak gebruik: live tv kijken via de Ziggo app (heel handig overigens), NPO, BBC iPlayer en SVT Play (‘uitzending gemist’ Nederland, Engeland en Zweden), Plex (mediacenter software) en natuurlijk Netflix!
tvkijken

Dan een mapje Musik. Verkeerd gespeld zeg je? Ik heb de taal van mijn iPad meestal op Zweeds ingesteld. Handig om de taal te leren! 🙂 Ik luister veel radio via de iPad en met TuneIn Radio kun je zo’n 70.000 radiostations ontvangen. Meestal gebruik ik echter Radio Sweden om naar Zweedse radio te luisteren. Mijn favoriete station is Mix Megapol Göteborg.
internetradio

Spotify gebruik ik verder ook regelmatig om muziek te luisteren, zoals ik eerder deze maand al schreef. Afspeellijsten kun je helaas alleen gebruiken als je betaald premium abo hebt. Maar gelukkig kun je het betaalde abonnement heel eenvoudig afzeggen en weer afsluiten, alle muziek die je hebt verzameld ben je dan niet kwijt.

spotify

Omdat ik de standaard Instagram app niet handig vind op de iPad gebruik ik Padgram. Die heeft een overzichtelijke layout, maar helaas kun je daar nog geen foto’s mee posten op Instagram.
padgram

De app van Reclamefolder.nl vind ik ook echt handig. Ik heb al jaren een Nee/Nee sticker op de brievenbus, maar met deze app kan ik toch de reclamefolders uitpluizen als ik daar behoefte  aan heb. Erg handig!

reclamefolder

Ik check de statistieken van mijn blog via de WordPress app. Deze werkt niet altijd even vlekkeloos, maar het is heel handig dat ik ‘on the go’ op reacties kan reageren, of foutjes in artikelen kan corrigeren.

wordpress

Voor notities gebruik ik Google Keep sinds ik de Samsung Galaxy S4 als telefoon heb. Zo kan ik toch boodschappenlijstjes en todo-lijstjes synchroniseren tussen beide apparaten. Ik vind de look van deze app niet heel geweldig, maar het werkt wel.

google-keep

Ik weet niet of je Reddit kent? Dat is een soort sociale nieuwswebsite. Iedereen kan daar dingen posten die hun bezighouden. Ze hebben een aantal leuke categorieën zoals TIL… (Today i learned…), ELI5 (Explain like i’m five…) en AMA (Ask me anything…) waarbij vaak VIP’s een praatje houden met het Reddit publiek. Zelf check ik vaak de subreddits MakeupAddiction en Blog. De Reddit site zelf vind ik spuuglelijk en er zijn heel veel apps voor ontwikkeld. iAlien is best een handige vind ik.

reddit

Als laatste wil ik Bloglovin’ onder de aandacht brengen (zie hier voor een informatief artikel over Bloglovin’). Dit is een van oorsprong Zweeds initiatief waarmee je de blogs die je volgt kunt verzamelen. Je kunt iedere blog toevoegen die je wil en in ‘My feed’ zie je dan de nieuwe artikelen die al die blogs hebben gepubliceerd. Heel handig om op 1 plek alle blogs te verzamelen, zodat je niet al die losse sites hoeft af te gaan. Ik zou het leuk vinden als je mijn blog ook zou volgen via Bloglovin’!

bloglovin

Zitten hier apps bij die je nog niet kende? Heb je nog tips voor leuke apps? Laat het me weten bij de reacties.

ondertekening