Vandaag heb ik voor jullie de ‘crazy cat lady tag’. 😀 In deze tag geef ik antwoord op een set vragen over mijn poezebeest Luna.

crazycat_header

Schattigste foto van je kat

Ik vind Luna eigenlijk altijd schattig uitzien. Ze heeft zo’n lief koppie!

img_2286

Bijzondere eigenschappen

  1. Luna zeurt! Ja echt, ze is erg verbaal en kan echt heel klagend miauwen. Ze kan je dan ook echt zitten aanstaren of je al miauwend achterna lopen.

  2. Luna is een predator. Ze jaagt graag op muizen en neemt ze regelmatig mee naar huis. Soms ook een vogeltje. Het probleem met de muizen is dat ze vaak nog niet dood zijn. Dan wordt Luna dus op de gang gezet en gaan wij het muisje proberen te vangen zodat we ‘m weer buiten kunnen zetten. 😛

  3. Luna is gek op lades. Zodra er ergens een la openstaat kruipt ze erin om te checken of er iets interessants in zit.

img_2473

Koosnaam

Loeni, Poepje, Poes, Sjnoepsie, ‘hou op met zeuren’, Loentje.

img_2584

Bekentenis

Ik heb Luna nu 3,5 jaar en ze is mijn eerste kat. Ik vertelde al dat Luna erg verbaal is en in het begin vond ik het zo vervelend dat ik haar niet kon ‘verstaan’. Door de jaren heen leer je alle miauwtjes en geluiden wel (her)kennen, maar soms vind ik het toch nog wel lastig. Kan iemand ‘kats’ toevoegen aan Google Translate?!

p1000040

Goede tip voor andere cat ladies

Koop niet te veel zooi. Luna speelt het liefst met een simpel touwtje of propje. Simpele nepmuizen zijn ook favoriet, die apporteert ze voor je. Erg schattig. Ik heb allerlei fancy speelgoed voor d’r gekocht, maar ze kijkt er niet naar om.

Wat voor kat zou jij zijn?

Ik denk zo eentje als Luna, een tijger. Lekker lui dutjes doen overdag, af en toe een muis apporteren. Buiten de omgeving patrouilleren en proberen muizen te vangen.

2013-10-27-11-13-23

 

Leukste kattenwebsite

Ik keek vroeger veel op www.icanhas.cheezburger.com, maar tegenwoordig kijk ik eigenlijk meestal kattenfilmpjes op Youtube. De filmpjes over Maru zijn heel leuk, die houdt van dozen. Verder vind ik ook Simon’s cat erg leuk. Dat zijn getekende filmpjes die het stereotype gedrag van een kat erg leuk laat zien.

2013-12-10-19-32-28

Leukste kattengif

Ik heb er gewoon twee gekozen. Deze omdat Luna ook zo kan bedelen voor een aai.

catwants-attention

En deze omdat ik ‘m gewoon komisch vind:

hilarious-landig

Heb jij ook een kat?

ondertekening