Ok, het huidige weer past niet echt bij kerst (vind ik dan), dus misschien hebben we iets extra’s nodig zodat we ons kunnen inbeelden dat er buiten sneeuw ligt. Wat helpt daar beter bij dan een beetje alcohol 😉
Ik had voor de bekende glühwein of jägerthee kunnen kiezen, maar aangezien ik de laatste tijd bijna geen aandacht meer aan Zweden heb besteed heb ik gekozen voor Zweedse Glögg.
Totaal benodigde tijd: 50 minuten
Ingrediënten (voor 1,5 liter)
- 1 fles rode wijn
- 0,5 liter cognac of vodka
- 2 theelepels gemalen kardemom
- 1 kaneelstokje
- schil van een halve sinaasappel (vers of gedroogd)
- 50 gram bruine basterdsuiker of suikerklontjes
- optioneel: 5 kruidnagels voor in de drank, 100 gram rozijnen of 30 gram amandelschaafsel voor bij het serveren
Bereiding
Verwarm de drank, kruiden en fruit in een pan en laat het voor ongeveer 45 minuten op een gemiddeld vuurtje staan. Let op dat de mix niet gaat koken!
Verwijder alle onderdelen met een schuimspaan uit het vocht, of giet alles door een fijn vergiet.
Verdeel de suikerklontjes of basterdsuiker over de mokken en giet de hete Glögg erover heen. Je kunt de Glögg ook serveren over rozijnen of amandelschaafsel. Gebruik meer cognac als je de drank liever wat sterker drinkt.
1 Comments
Martha
Proost..!!!