Goeie voornemens… ik vind ze altijd tricky. Je moet je niet alleen iets voornemen, je moet het gewoon doen! Toch? Maar ik zal de eerste zijn die niet buiten gaat hardlopen als het regent ūüėõ
Daarom zou het handig zijn als je gewoon lekker binnen kunt sporten. Hoe?

wii-u-fit-actie_header

Met de Wii U! Een paar maanden geleden kochten we de nieuwe Wii U. Nintendo heeft nu een nieuwe versie van de Fit-formule, met 77 verschillende oefeningen in de categorie√ęn Muscle Workouts, Yoga, Aerobic Exercises, Balance Games en de nieuwe categorie Dance. Iedereen kan dus zijn favoriete activiteiten vinden in¬†Wii Fit¬†U, zowel beginners als geoefende gebruikers die hun fitnesstraining een nieuwe impuls willen geven. Ik vind aerobic exercises, balance games en dance erg leuk!

Het mooie is dat je Wii Fit U nu 31 dagen gratis mag proberen:

Tussen 1 november 2013 en 31 januari 2014 kun je de 31 dagen te gebruiken proefversie van Wii Fit U gratis downloaden* in de Nintendo eShop. Hiermee kun je het spel 31 dagen uitproberen, geteld vanaf de eerste keer dat je de software op je Wii U speelt.

Je kunt de permanente versie van de software heel eenvoudig ontgrendelen door met een Fit Meter, verkrijgbaar vanaf 1 november, verbinding te maken met je Wii U-systeem. Hierdoor verwijder je de limiet van 31 dagen, waarna je dus zo lang je wilt kunt blijven spelen, zonder dat je de software opnieuw hoeft te downloaden. De Fit Meter telt je stappen en registreert veranderingen in activiteit, hoogte en luchtdruk, zodat Wii Fit U je kan helpen bij het volgen van je dagelijkse fysieke activiteiten.

wii-u-fit-actie_1

Met Wii Fit U heb je de tv niet nodig om je in het zweet te werken. Meer dan 90% van de oefeningen in Wii Fit U kun je zonder tv uitvoeren – zo krijg je n√≥g meer vrijheid bij je fitnesstraining. Je hebt dus wel een Fit Meter en een Balance Board nodig. Een losse Fit Meter kost ‚ā¨ 29,95 en die kun je bestellen bij Bol.com. Een Fit Meter is een stappenteller. Als je deze overdag bij je draagt en daarna koppelt aan de Wii U, dan wordt ook de beweging die je overdag hebt gedaan meegenomen in je voortgang van het fitnessprogramma.

wii-u-fit-actie_2

Qua (officieel Wii) Balance Board heeft Bol.com alleen een pakket inclusief Fit Meter en game (maar die game hoef je via deze aanbieding dus niet te betalen!). Je kunt wel voor ‚ā¨ 50,99 eentje bestellen van het merk Big Ben. Maar Balance Boards worden ook op Marktplaats veel aangeboden, dus neem daar eerst een kijkje.

Mijn ervaring tot nu toe

Ik heb vorige week een Balance Board via Marktplaats geritseld en in het weekend heb ik de 31 dagen geactiveerd. De ervaring was positief. Het hele aanbod aan oefeningen is hetzelfde als bij de oude Wii Fit, maar aangevuld met extra oefeningen en mogelijkheden per categorie. De Dance-categorie is helemaal nieuw. Die had ik heel graag willen uitproberen, ware het niet dat je bij iedere oefening twee Wii Remote Plus Controllers nodig hebt. Die zitten niet standaard bij de Wii U en wij hebben er ook maar eentje.

wii-u-fit-actie_3

Bij oefeningen uit andere categorie√ęn heb je weer Nunchucks nodig. Begrijpelijk, maar dat vind ik dus wel een beetje jammer. Wii Fit U is heel geschikt voor iedereen die al een Wii had en nu ook de Wii U heeft gekocht. Alle ‘hulpstukken’ kun je weer hergebruiken.

Tip van de dag: Vorig jaar heb ik mijn oude Wii nog via Marktplaats verkocht, inclusief Balance Board, dansmat en de hele rataplan. Bummer. Nu heb ik ze weer nodig. Verkoop je oude Wii accessoires niet!

Ga voor meer informatie over het aanbod aan oefeningen, los van de tv spelen, de gratis 31 dagen te gebruiken proefversie naar de offici√ęle¬†Wii Fit U-site.

 Heb jij een Wii of een Wii U game console?

ondertekening