In 2013 is de trend gestart en die zal in 2014 verder doorzetten: mannen met baarden. De baard als trend? Da’s eigenlijk een beetje gek. Sinds er mannen op aarde zijn groeien er ook al baarden. Een baard groeit immers  vanzelf, daar hoeft een man niks voor te doen.

De keuze om hem af te scheren, da’s een persoonlijke. Van oudsher is een baard een teken van wijsheid. In sommige culturen is een baard niet eens een keuze. Het afscheren van de baard wordt daar zelfs gezien als heiligschennis.

In Europa en Amerika kunnen we echter spreken van een trend als de ‘gewone jonge man’  zijn baard vrijwillig laat staan. In Zweden is het al een aantal jaren hip, zo’n baard. Daar verbaasde ik me regelmatig dat ik zoveel jonge mannen met baarden in het straatbeeld zag. Maar Zweden lopen altijd voor qua mode, zegt men hè?

Maar wat vinden wij (vrouwen) nu van zo’n baard?

Ik zal niet voor iedereen kunnen schrijven, dus ik geef mijn eigen mening. Een twee-dagen-baardje prikt. Punt. Maar zodra een baard langer groeit, wordt dat prikken minder erg. Zo’n baard wordt zelfs vrij zacht! (Zouden ze er conditioner in doen misschien? ;-))

Mijn vriend heeft eind vorig jaar zo’n ringbaardje laten staan en ik vond het eigelijk erg leuk! Helaas heb ik geen foto van hem met ringbaardje en hij heeft ‘m er ondertussen alweer afgeschoren.

Ik heb een heleboel foto’s van mannen met baarden op internet gezocht en ik kan concluderen dat ik het mooi vind, zolang de baard met netjes is verzorgd en niet te lang wordt!

Ik heb wat op weheartit.com wat foto’s verzameld van mannen met baarden die ik niet mooi vind.

Ook vond ik daar en via Google Images foto’s van mannen met baarden die ik WEL mooi vind!

Charlie Hunnam (Jax Teller in Sons of Anarchy)

Charlie Hunnam (Jax Teller in Sons of Anarchy)

Richard Biedul

Richard Biedul

Zac Efron en Chase Crawford

Zac Efron en Chase Crawford

Kim Coates (Alex 'Tig' Trager in Sons of Anarchy)

Kim Coates (Alex ‘Tig’ Trager in Sons of Anarchy)

Tommy Flanagan (Filip 'Chibs' Telford in Sons of Anarchy)

Tommy Flanagan (Filip ‘Chibs’ Telford in Sons of Anarchy)

Mariano di Vaio

Mariano di Vaio

David Giuntoli

David Giuntoli

Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård

Yup, wie goed oplet ziet dat er veel acteurs uit Sons of Anarchy vertegenwoordigd zijn: momenteel een van mijn favoriete series. 😛

Conclusie

Als de baard niet te lang is, geen krullen bevat en netjes wordt verzorgd, dan kan ik een man met een baard best wel heel erg waarderen!

Wat vind jij van mannen die een baard dragen?

ondertekening