Catrice is toch wel een van mijn favoriete budgetmerken. Catrice voert meestal twee keer jaar een assortimentswissel door. Dat is deze maand ook weer het geval. De producten die eruit gaan worden eerst nog een aantal weken met korting verkocht. Bij de DM in Tüddern vond ik al een display met afprijzingen. Ik ging initieel om te kijken of ze de oogschaduwquattro ‘070: Mud Spencer & Coralle Hill’ nog hadden, maar een andere quattro sprak me meer aan. Benieuwd welke ik heb gekozen?

neverletmego_header

Het gaat om 040: Never let me go. Kleurtjes die in mijn straatje passen.

neverletmego_voorkant

De verpakking is zoals we die van Catrice gewend zijn. Een vrij stevig, transparant doosje. Ik vind ze wel stylish. De kleine vakjes bevatten ieder 1,5 gram en de grote vakjes ieder 2,5 gram oogschaduw. Er zitten vier kleuren in, een lichte highlighter, perzik, taupe en donkerbruin. Perfecte kleuren om een naturelle ooglook mee te maken.

neverletmego_voorkant2

De swatches zijn gemaakt op een schone, droge huid, zonder oogschaduwbasis. De perzik heeft het minste pigment. Ik moest voor deze swatch meerdere keren kleur aanbrengen, anders was die kleur niet te zien.

neverletmego_swatches

Ik heb er gisteren een look mee gemaakt, maar ik was er niet tevreden over. Enerzijds door de perzikkleur; die is niet bruikbaar. Met een kwast krijg je helemaal geen kleur op je ooglid, alleen maar glitters. Ik had er daarom een vergelijkbare kleur uit een ander palette van Wet ‘n’ Wild bij gebruikt. Ik was anderzijds niet tevreden over de look omdat ik van de donkere kleur te veel had gebruikt. Ik had ‘m ook nog te ver naar boven geblend en doordat ik ‘hooded eyelids’ (overhangende oogleden) heb staat dat niet mooi.

resultaat

Onder het motto ‘van je fouten kun je leren’ heb ik toch twee foto’s toegevoegd.

Productlijst

Catrice BB cream in 010 light beige
Too Faced Shadow Insurance oogschaduwbasis
Sleek blush in rose gold
Hema wenkbrauwpotlood
Catrice ‘Never let me go’ oogschaduw quattro
Maybelline gel eyeliner in brown
Catrice Better Than False Lashes mascara in ultra black
Astor Lip Color Butter in caramel envy

Mijn mening

Afgezien van de perzikkleur vind ik de kwaliteit van deze quattro goed voor zijn prijs van € 4,59. Ik moet alleen nog goed leren werken met die donkerbruine kleur. De quattro’s die nu uit het assortiment gaan zijn afgeprijsd naar € 2,50.

Ben je nieuwsgierig naar welke andere producten uit het assortiment gaan bij Catrice? Kijk dan hier. De quattro die je hierboven ziet gaat er dus niet uit bij deze wisseling. Zie je bij de producten die eruit gaan nog iets dat je wil, wacht dan niet te lang met naar de winkel gaan. Meestal zijn de Catrice displays bij DM, Kruidvat en Trekpleister snel leeg.

Wil jij nog producten aanschaffen die nu uit de collectie van Catrice gaan?

ondertekeningP.S. vind je dit een leuk artikel? Volg me dan via Bloglovin’.