Eind vorig jaar kondigde Mango aan dat ze met een plus-size lijn zou komen. Ik was erg nieuwsgierig!
violeta_header

Mango heeft leuke items, maar ik als inbetweenie (maat 44-46) pas net niet in hun kleding. Ze gaan in de ‘normale’ collectie tot en met XL, maar die maat is nog best krap (Spaanse vrouwtjes zijn over het algemeen wat kleiner dan de Nederlandse dames). Met als resultaat dat ik Mango meestal (net als Zara) gewoon oversla.

De nieuwe lijn is gisteren onder de naam ‘Violeta‘ gelanceerd. Comfortabel, vrouwelijk en modern was beloofd. Ik nam een kijkje in de online shop en er vielen me een paar dingen op:

  • de collectie is vrij groot, dat is een pluspunt
  • de collectie bestaat uit vrij basic stukken
  • de collectie bevat niet veel kleur, je ziet veel wit en zwart en best veel blauw

Ik had liever gezien dat ze de items uit de reguliere collectie een aantal maten naar boven hadden doorgetrokken. Het is nog even afwachten hoe de pasvorm is. Aan stukken elastiek in de taille van broeken heb ik niks. Ik kan nog niet ontdekken of Violeta ook in de winkels hier in de buurt in het rek komen te hangen.

Mango biedt gratis verzending bij bestellingen groter dan 30 euro en je kunt items die niet passen ruilen in of terugbrengen naar de winkels. Maar, wel alleen in de winkels die ook Violeta in het rek hebben hangen. Ik wacht toch maar eerst even tot de site is bijgewerkt en ik zeker weet dat ik spullen in de buurt kan passen of terugbrengen.

Ondanks dat de collectie vrij basic en veilig is, heb ik wel een paar dingen gezien die ik leuk vind.

Bijvoorbeeld deze gecoate broek in het zwart (€ 54,95):

gecoate-broek1

 

Bij de jurken zie je vrij veel wikkeljurken en hoog gesloten modellen zoals dit exemplaar (€ 69,99) dat ik wel mooi vind:

jurk

Qua snit wel mooi, qua kleur pas mooi als je van de zomer lekker bruin bent. Bij de shirts, bloesjes en vesten zie ik niet direct iets dat me aanspreekt. Speelt wel mee dat het allemaal voorjaarsspul is (#endaarhebiknoggeenzinin) terwijl de winter nog moet beginnen.

Dit jasje (€ 79,95) vind ik dan wel weer mooi:

Mooie lengte en snit voor zover ik kan zien. Maar ja, helaas alleen in off-white. En Debbie en wit zijn niet zo’n top combinatie, if you know what i mean 😛

Voordeel is wel dat ze ook accessoires, zoals riemen in de lengtes 90 cm t/m 120 cm in het assortiment hebben. Persoonlijk heb ik altijd lengte 100 cm nodig en die hebben ze in de meeste winkels niet.

Samengevat had ik er dus wel iets meer van verwacht. Ik hoop dat ik nog positief verrast ga worden door de pasvorm en kwaliteit. Wil jij je eigen mening vormen? Klik dan op deze link! De Violeta items zijn verkrijgbaar in maat 40 t/m 52.

En als ik nog één puntje van kritiek mag uiten: ik zou liever een dame met meer curves zien als model voor deze lijn, dan dit model bij wie volgens mij maatje 40 bijna van d’r achterwerk glijdt…

Wat vindt jij van de items uit de Violeta collectie van Mango?

Bron foto’s: http://shop.mango.com/NL/violeta

ondertekening

 

P.S. vind je dit een interessant artikel? Volg me dan via Bloglovin’.