Een tijdje terug zag ik deze spiegel voor het eerst. We waren in Eindhoven bij de Bijenkorf en daar stond hij: de Sensor Mirror van simplehuman. Een spiegel die 5x vergroot, met ledverlichting die automatisch aan- en uitgaat, zónder stroomkabel. Leek me ideaal, want ik was al een tijdje op zoek naar een plek met goed licht om me ’s morgens op te maken dus ik zette ‘m op mijn wishlist. Minpunt? Hij kost € 249,-…! Oei…

sensormirror_header

Ik kende het merk simplehuman nog niet, maar ze blijken allerlei handige snufjes voor in het huishouden te maken, zoals vuilnisbakken die automatisch open en dicht gaan en zeepdispensers die zeep leveren als je je hand eronder houdt. Dat soort dingen dus. En een spiegel. Van 249 euro. Wel duur voor een spiegel, toch? Vond ik wel in ieder geval. Ik vond ‘m rete-interessant, maar toch te duur.

sensormirror2

Tot ik er achterkwam dat hij ook te koop was bij bol.com (aff.). En ik nog veel spaartegoed bij Airmiles, Esso en Intomart had. Dat bood perspectieven, waardoor ik de spiegel eind december bij bol.com voor de luttele bijbetaling van € 15 naar huis klikte. Yay!

sensormirror6

Wat is het precies?

Ok, wat is die spiegel nu eigenlijk precies? De omschrijving bij bol.com luidt:

De Sensor spiegel is een erg handige en gebruiksvriendelijke spiegel voor bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up. Het licht gaat automatisch aan wanneer je er met je gezicht voor gaat staan. Het licht is vergelijkbaar met daglicht wat gelijk is aan 600 lux, waardoor je dus geen verschil hebt wanneer je naar buiten gaat. De ledlamp is erg zuinig waardoor het niet nodig is deze vaak te vervangen. Hij kan wel jaren meegaan en is oplaadbaar. Een volle batterij gaat wel tot vijf weken mee. De Sensor spiegel is geheel kantelbaar voor de ideale hoek, ook als je staat. Vanaf nu geen lelijke snoeren meer in het zicht, want de Sensor spiegel is snoerloos. Ook is deze spiegel anti condens.

simplehuman gebruikt het ’tru-lux light system’ dat natuurlijk daglicht simuleert. Ik heb even opgezocht wat de eenheid ‘lux’ precies betekent en wikipedia vertelde me dat het de eenheid van verlichtingssterkte is. Op wikipedia staan ook deze voorbeelden:

  • Zonlicht: 100 000 – 130 000 lux (100 – 130 klx)
  • Daglicht, indirect zonlicht: 10 000 – 20 000 lux (10 – 20 klx)
  • Bewolkte dag: 1000 lux (1 klx)
  • Kantoor: 500 lux

Daglicht is dus bij lange na geen 600 lux, maar veel meer. Een booboo van simplehuman? Of gaat Bol een beetje de fout in met de vertaling? Het licht is in ieder geval wel heel fel.

sensormirror3

Mijn ervaring

Ik heb die spiegel nu dus zo’n dikke 3 weken in gebruik. En ik heb 2,5 week gedacht dat ik ‘m toch maar terug zou moeten sturen.. Waarom? Omdat ik heel erg heb moeten wennen aan het feit dat de spiegel 5x vergroot. Als ik mijn hoofd tijdens het opmaken te veel beweeg voor de spiegel krijg ik het idee dat ik zeeziek word. Echt waar. Daarnaast is het ledlicht in de ring heel fel. En mijn ogen zijn best wel lichtgevoelig.

Ideale manier

Maar ik heb nu de ideale manier gevonden:

  1. Goede verlichting in de kamer waar ik de spiegel gebruik. Hoe meer licht er om me heen is, hoe minder mijn blik wordt gezogen naar die felle ring;
  2. Mijn make-up spullen links en rechts ernaast uitstallen. Ik had ze eerst direct achter de spiegel staan en dat werkte niet fijn. Dan werd ik iedere keer verblind als ik iets moest pakken;
  3. Mijn hoofd zo veel mogelijk stil houden, dat lukt nu;
  4. Ik gebruik deze Tysnes spiegel van Ikea ernaast (heb ik met kerst gekregen). Om ’the big picture’ te kunnen zien 🙂

Die 5x vergroting is trouwens erg handig! Nieuwe wenkbrauwhaartjes die buiten mijn wenkbrauwvorm opkomen zie ik meteen en kan ik genadeloos verwijderen. Je kunt er dus heel precies mee werken (,iedere oneffenheid zie je meteen). De aan/uit-sensor werkt heel goed. Zodra je met je hoofd in de buurt komt gaat het licht aan en als je te ver er vanaf raakt gaat het uit. De schakelaar werkt heel snel, dus je hebt niet het gevoel dat je moet wachten. Het feit dat er geen stroomkabel aan zit is trouwens ook erg handig. Je zet ‘m gewoon neer waar je ‘m nodig hebt. Ik heb hem voor gebruik helemaal opgeladen en hij werkt nog steeds. Volgens simplehuman zou je 5 weken kunnen met ‘one full charge’.

Conclusie

Kortom, ik heb getwijfeld en ik heb aan de simplehuman Sensor Mirror moeten wennen, maar ik heb besloten ‘m toch te houden. Het design vind ik super mooi, het gadgetgehalte is hoog en uiteindelijk is het toch ook een hele handige spiegel. En dat is het belangrijkste! Een Instagram-volgster vroeg of deze spiegel geschikt is om filmpjes mee te maken en daarop is het antwoord: nee. Het licht is te fel en je krijgt dan zo’n halo-effect in je video.

Wat vind jij van deze spiegel?

ondertekening

P.S. vind je dit een leuk artikel? Volg me dan via Bloglovin’.