Ik heb vorig jaar een aantal Zoeva kwasten besteld. Op zich ben ik er super tevreden over, maar de blendingkwasten drogen na het wassen een beetje punky op. Ik had de hoesjes van The Brush Guard wel al eens gezien op de site van Boozyshop.nl en ik dacht dat die het probleem wel eens zouden kunnen oplossen.

tbg_headerZo gezegd zo gedaan. Bij mijn kerstcadeautjes kreeg ik de maat voor oogschaduwkwasten en laatst bestelde ik ook nog de maat voor poeder- en blushkwasten.

tbg_punkhoes2

Wat zijn het?

Brush Guards zijn kunststof hoesjes die je om je kwasten kunt doen. Hiermee kun je je kwasten beschermen als je ze meeneemt op reis, maar hiermee kun je kwasten ook in vorm brengen na het wassen. Het materiaal is gevlochten, dus ze zijn enigszins rekbaar.

tbg_hoesjes

Hoe gebruik ik ze?

Nadat de kwasten zijn gewassen schuif ik de Brush Guards om de steel van de kwasten. Door de stevigheid van het materiaal kun je de kwasten ook met het kwastdeel naar beneden laten drogen, bijvoorbeeld in glas. Normaal leg ik de kwasten over een handdoekrol heen, zodat het water wegloopt van het verlijmde deel van de kwast.

Ben ik tevreden?

Ja. De blendingkwasten drogen nu heel netjes in model op. Qua droogtijd is er bij de dunne kwasten geen verschil. Het enige nadeel is dat de droogtijd van de dikkere kwasten wel aanzienlijk wordt verlengd. Normaal zijn ze in een nacht wel opgedroogd, met de Brush Guards er omheen duurt dat zeker 4 uur langer. Aangezien de dikkere kwasten niet uit model opdrogen gebruik ik die Brush Guards alleen als ik make-up meeneem naar een weekendje weg, of hotelovernachting voor mijn werk.

Je koopt Brush Guards bij Boozyshop.nl. Het Shadow/Liner pack bevat 10 hoesjes en het Powder/Kabuki pack bevat 4 hoesjes. Beiden kosten € 4,95. Er zijn nog twee andere maten.

Gebruik jij ook Brush Guards? Of los je het punky kwasten issue op een andere manier op?

ondertekening

P.S. vind je dit een handig artikel? Volg me dan via Bloglovin’.