Tv-series; ik ben fan. Heerlijk om een leuke serie te ontdekken en wekelijks een nieuwe aflevering te kunnen kijken. Een coole tv-serie waar al meer seizoenen van beschikbaar zijn; nog beter! Maar soms heb je gewoon niet zo veel tijd om een aflevering van 50 minuten te kijken en dan zijn de series met korte afleveringen (20 minuten) erg handig. Vandaag heb ik twee sitcoms voor jullie verzameld.

kijktip_header1Modern Family

Deze serie vind ik zo leuk! Modern Family is eigenlijk een variant tussen een sitcom en een mockumentary. Het gaat over vader Jay (Al Bundy) met zijn bloedmooi Colombiaanse vriendin Gloria en haar zoontje Manny. Jay heeft twee volwassen kinderen, Claire (die ongeveer even oud is als Gloria) en Mitchell die ieder ook hun eigen gezin hebben.

modern-family

 

Claire is getrouwd met Phil en samen hebben ze 3 kinderen. Phil is zo’n type die ’the cool dad’ wil zijn. “That’s his thang” 🙂 Mitchell is samen met zijn vriend Cameron en ze hebben een Vietnamees meisje geadopteerd. Tussen de verhalende scenes door zijn er steeds interviews met de spelers die dan commentaar geven.

Al met al dus een moderne, samengestelde familie. Ik vind de chemie en humor super leuk. Mijn favoriete personages zijn Gloria en Cameron.

Deze video van Gloria’s ‘mispronunciations’ spreekt boekdelen denk ik 😀

Als je deze serie nog niet kent; ga ‘m kijken! De eerste 3 seizoenen zijn te kijken via Netflix, het vijfde seizoen wordt nu uitgezonden op de Amerikaanse tv. Dvd’s zijn te koop via o.a. bol.com. Ik begin nu zelf aan seizoen 4. RTL5 heeft Modern Family uitgezonden (volgens mij seizoen 1), maar ik vind geen actuele informatie.

New Girl

New Girl heb ik zelf nog niet zo lang geleden ontdekt. Het gaat over een meid genaamd Jess die in de eerste aflevering haar vriend met een ander betrapt. Ze verbreekt de relatie en gaat op zoek naar een nieuw huis. Ze weet een kamer te veroveren in een appartement met 3 jongens door te vertellen dat al haar vriendinnen modellen zijn. Jess wordt gespeeld door Zoe Deschanel en ik vind haar leuk ‘in a goofy way’. De interactie met haar roommates is erg komisch.

new-girl-season-1-1484762

Gewoon een gezellige sitcom met leuke humor!

Het eerste seizoen is te bekijken op Netflix, het derde seizoen wordt nu uitgezonden op de Amerikaanse tv. In Nederland is seizoen 1 uitgezonden door RTL, maar ik vind geen actuele informatie. Dvd’s van seizoen 1 en 2 zijn te koop via o.a. bol.com.

Kijk jij deze series al?

ondertekening