Vandaag is het Valentijnsdag. Als je ’t mij vraagt een ontzetten vercommercialiseerde ‘feestdag’. Waar je vroeger (toen ik op de middelbare school zat) alle moed verzamelde om een (anonieme) valentijnskaart in de jaszak of het kluisje van die leuke jongen, is het idee van een prille, anonieme liefde er nu niet meer. Nu schreeuwt iedere etalage van Xenos/Hema/Action etc. je tegemoet met alleen maar rode en roze artikelen. Je snapt ’t misschien al, ik heb niet zoveel met al die prullaria.

header_soof

Waar ik meer waarde aan hecht, is iets leuks doen met degene van wie je houdt. Dus, ben je Valentijn compleet vergeten, of geef je er ook niet zoveel om? Ga dan gezellig samen naar de bioscoop!

Ik heb deze week de film Soof gezien en dat is een echte aanrader.

Soof – kort voor Sophie – (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt.

Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nD9-RU6plbU]

Een Nederlandse film en ook nog een hele leuke Nederlandse film! Een film over vooral de liefde, over relaties en aan je relatie werken. Daarnaast nog heel veel andere, herkenbare en super komische situaties.

soof_balletjes

Hier kun je zien in welke bioscoop Soof draait in jouw omgeving. Je zult er geen spijt van krijgen!

Happy Valentine!

x

ondertekening